Betelt! Tündérpalota új élete(Vigadó bejárás)+Duna-korzó

Kattints a térkép megtekintéséhez!
Mikor:
november 24, 2019 @ 3:30 du. – 5:30 du.
2019-11-24T15:30:00+01:00
2019-11-24T17:30:00+01:00
Hol:
Belvárosi Plébániatemplom
Március 15. tér
Budapest 1056
Betelt! Tündérpalota új élete(Vigadó bejárás)+Duna-korzó @ Belvárosi Plébániatemplom | Budapest | Hungary

Gyere velünk barangolni a Duna-korzón és fedezd fel a várost egy új szemszögből, ismerd meg a Vigadó épületét kívül-belül.
Ücsörögtél már a Buchwald-székeken? Gyönyörködtél innen a Várhegyben? Tudod, hogy hogyan és mikor alakult ki a pesti Duna-korzó? Kik és hogyan korzóztak itt? Vajon hol tartotta Kossuth Lajos az esküvőjét? Hol imádkoztak a törökök és hol őrzik Szent Gellért ereklyéjét? Mi rejlik a föld alatt és mi kanyarog a talpunk alatt szinte észrevétlenül? Tudod, hogy min bukott meg majdnem az UNESCO Világörökség felvételünk? Hol voltak narancsfák a korzón?
A barangolásunkon sorra vesszük a korzó régi és új épületeit, híres lakóit, templomait: a sétát a Pest legrégibb templománál, a Belvárosi Plébániatemplomnál kezdjük. Útba ejtjük a már nem csonka tornyú ortodox templomot, a szállodákat, a Thonet-házat, a Mahart-székházat, fotózkodunk a Kiskirálylánnyal, a játékban megfáradt kutyussal és végül megcsodáljuk a Vigadó épületét.
186 évvel ezelőtt épült meg a pesti oldal első táncterme, a Pesti Vigadó elődje a Redoute, ahol az idősebb Johann Strauss és Liszt Ferenc is adtak hangversenyt. Hogy hogyan alakult az épület története, mi minden történt a falai között, hogy éledt újjá többször szinte hamvaiból, mint egy főnixmadár, erről lesz szó épületbejárásunkon. Végigjárjuk a gyönyörűen felújított termeket, megcsodáljuk a Lotz-freskókat, a keleties mintákat, a kristálycsillárok adta ragyogást és kisétálunk az épület teraszára, ahonnan páratlan panorámában lesz részünk: a teljes budai várnegyedet, a Várkert bazárt és a Gellérthegyet is láthatjuk.

A séta részvételi díja: 3000 Ft/fő (előre utalással)

Egyéb díjak (a helyszínen fizetendő): belépő a Vigadóba felnőtteknek 1500/fő, diákoknak és nyugdíjasoknak 750 Ft/Fő plusz a Tourguide készülék díja 350 Ft/fő.

A séta időtartama kb. 2 óra

Találkozási hely: Budapest, V. kerület, a Belvárosi Plébániatemplom főbejárata előtt 15.15 és 15.25 között, kezdés 15.30 órakor

A sétát rossz idő esetén is megtartjuk.
A Vigadó a terasz nyitva tartását korlátozhatja rossz idő vagy egyéb ok(ok) miatt.
Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatunkat itt a facebook.com/barangolobk oldalon Névjegy alatt találod meg. Kérjük, hogy olvasd el!
Programváltozásért felelősséget nem vállalunk.
Nem elég az „ott lesz” gombra kattintani itt a Facebookon. Ha részt szeretnél venni a sétán, kérünk, hogy emailen regisztrálj (barangolobk@gmail.com címen)!

//]]>