Kelemen Kristóf: Megfigyelők

Kattints a térkép megtekintéséhez!
Mikor:
október 20, 2019 @ 4:30 du. – 6:10 du.
2019-10-20T16:30:00+02:00
2019-10-20T18:10:00+02:00
Hol:
Trafó House
Liliom u. 41.
Corvin negyed megállónál
Budapest 1094
Kelemen Kristóf: Megfigyelők @ Trafó House | Budapest | Hungary

Mindenkinek van valami rejtegetnivalója. Az operatív munka során az lesz sikeres, aki feloldódik és hiteles marad a különböző szerepekben: a privát életben nem kelt gyanút, megnyeri magának a célszemélyt, és a tartótisztje is megbízik benne.

https://trafo.hu/programok/szinhaz_megfigyelok_14

Hatvanas évek, Magyarország. Az állambiztonság figyelteti Michael Besenczyt, a magyar származású, angol férfit, aki filmrendezést tanul a Színház- és Filmművészeti Főiskolán: alapos a gyanújuk, hogy a vendéghallgató az angol hírszerzésnek kémkedik. A róla jelentő megfigyelők feladata: alakítsanak ki mély, bizalmas, akár erotikus kapcsolatot a célszeméllyel, és szállítsanak róla kompromittáló információkat. Bármennyire jól teljesítsenek is, az informátorok sem bújhatnak el egymás és az állambiztonság figyelő tekintete elől. Az ember pedig törékennyé válhat, ha a megfigyelt személy pillantásában hirtelen legsötétebb félelmeivel néz szembe.

A Megfigyelők Kelemen Kristóf harmadik rendezése a Trafóban. A Miközben ezt a címet olvassák, mi magukról beszélünk és a Pálinkás Bence Györggyel közösen készített Magyar akác után ismét a magyar társadalom működése kerül munkája fókuszba, a közelmúltnak egy olyan fejezete, amelyről még sokaknak vannak saját emlékeik. Emlékek, amelyekhez könnyen találhatnak kapcsolódási pontot a fiatal generáció tagjai is.

Előadók:
Somogyi Sándor („Rómeó” fn. ügynök): Baki Dániel
Michael Besenczy: Rétfalvi Tamás
Sárközi Judit: Józsa Bettina
Rózsa Erzsi („Puma” fn. ügynök)/Pataki elvtársnő: Réti Iringó
Horváth hadnagy: Jankovics Péter

Dramaturg: Turai Tamás
Látvány: Schnábel Zita
Zene: Márton Péter (Prell)
Videó: Virág Balázs
Archív felvételek: Barna Orsolya
Technikai vezető: Lengyel Ákos
Rendezőasszisztens: Totobé Anita
Szervezés: Kiss Réka Judit
Produkciós vezető: Böröcz Judit
Rendező, író: Kelemen Kristóf
Külön köszönet: Forgács Péter -Privát Fotó és Film Alapítvány,Pálinkás Bence György, Szőnyei Tamás, Thury Gábor, Nyílt Társadalom Archívum (OSA)

Támogatók: Trafó Kortárs Művészetek Háza, Orlai Produkciós Iroda, Budapest Főváros Önkormányzata, BVA – Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., Staféta, NKA, EMMI, FÜGE Produkció, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg.

Kelemen Kristóf az Esztrád Színház Művészeti Ösztöndíj nyertese.

Jegyár
2000 Ft / diák: 1600 Ft
Trafó bérlet érvényes

//]]>