MOME FESZT ’20

Kattints a térkép megtekintéséhez!
Mikor:
március 27, 2020 @ 8:00 du. – március 28, 2020 @ 1:00 de.
2020-03-27T20:00:00+01:00
2020-03-28T01:00:00+01:00
Hol:
Dürer Kert
Ajtósi Dürer sor 19-21.
Budapest 1146
MOME FESZT '20 @ Dürer Kert | Budapest | Hungary

Azért (is) jó Budapesten élni, mert annyi zenei és művészeti polihisztort lehet itt találni, hogy egy újabb egész estés minifesztivált tudtunk szervezni az őket felvonultató zenekarokból.

A tavalyi buli alapkoncepcióján elindulva, továbbra is MOME-s szervezésben, ismét egy este játszik két, MOME-s hallgatók által alapított együttes (Marble Mist, Mordái) és hogy egyben az egyetemek közti rivalizálás mitológiáját is eloszlassuk, még két, a Képzőhöz kötődő zenekar (TPSRPRT, Mayberian Sanskülotts) koncertjét is meghallgathatjátok.

Ugyan a lineup sorrendjéből nem nehéz kitalálni, de a pontos kezdéseket titokban tartjuk még egy darabig, hogy legalább egy kicsit titokzatosnak érezhessük magunkat.

Lineup
Tpsrprt
Marble Mist
Mordái
Mayberian Sanskülotts

Beugró
MOME és/vagy MKE-s diákkal 500 HUF
Külsősöknek 1500 HUF (elővétel nem lesz, csak a helyszínen lehet majd jegyet venni)

grafika: Asztalos Ádám & Batke Bendegúz

A program megvalósítását az NKA támogatja.
——————————————————————————————

TPSRPRT
Szabályokat, műfajokat és divatokat elutasító quartet a zárt osztályról. Punk eredetü hangzásvilág, elektronikus zenékböl inspirálódva.

Tóth Arnold: live electronics
Gutema Dávid: gitár
Papp Mukunda Mátyás: bass
Nagy Sándor: dobok

Marble Mist
A Marble Mist egy budapesti banda. Beatzenét játszanak, de ebben a magyar és nem az angol lüktetés szól: zabolátlanabb, egzotikusabb és misztikusabb. A zenekar 2017-ben indult, amikor kiadták az első kislemezüket. 2018-ban a Hangfoglaló Program támogatott zenekari között voltak. A program keretében kiadták első nagylemezüket, melynek címe Balance. Az albumot Budapesten egy közel teltházas koncerten mutatták be a Dürer kertben, majd egy országos lemezbemutató turnéra indulnak 2019/2020. években. Olyan zenekarok vendégei lehetnek, mint a Blahalousiana, Ivan and the Parazol vagy a kultikus Pál Utcai Fiúk. A zenekar több videóklippel is jelentkezett, melyek közül a Tiffany c. dalhoz készült kisfilmet jelölték a IV. Magyar Klipszemle díjátadóján a “Legjobb Stílus” kategóriában. A zenekar megállás nélkül koncertezik és falja az életet!

Plaszkó Bence: ének, ritmusgitár
Tóth Balázs: szólógitár, ének
Szilvai Szabolcs: basszusgitár, ének
Faragó-Kádár Antal: dob

Mordái
A Mordái a 60-as, 70-es évek kísérletező magyar népzenei vonulatok repertoárjából táplálkozó folk rock zenekar. Hangvételében az útonállók sötét szellemiségét idézi meg.

Nóvé Soma: ének
Vértesi Ferenc: gitár
Kapusi Viktor: szaxofon
Czitrom Ádám: basszusgitár
Klausz Ádám: dobok
Porteleki Áron: hegedű, dobok, vokál

Mayberian Sanskülotts

A 2010-ben Csordás Zita és Balogh Gallusz által alapított Mayberian Sanskülotts kezdetben a nyolcvanas évek magyar undergroundjának kazettás-szamizdatos hangzását kölcsönvéve rögzítette összetéveszthetetlen, hosszú, magányos nyarak és végtelen délutánok varázslatát megéneklő dalait és lemezeit, majd az évek során egyre bővülő tagsággal és zenei eszköztárral, a shoegaze és a dream pop felé kanyarodva építette tovább privát álomvilágát. A Mayberian Sanskülotts zenéje úgy ötvözi a nyolcvanas évek hazai és nemzetközi újhullámos zenekarainak keserédes romantikáját, a shoegaze gleccserként elomló grandiozitását és a kortárs dream pop álomszerű visszhangfüggöny mögé rejtett dallamait, hogy közben mindvégig megőrzi karakteres, azonnal felismerhető hangulatát. A zenekar 2019-ben jelentkezett ‘Neverending Sorry’ című negyedik stúdióalbumával egy hosszabb alkotói folyamatot követően, ami már a Tom-Tom Records gondozásában jelent meg.

Csordás Zita: ének
Balogh Gallusz: gitár
Dorozsmai Gergő: gitár
Szigeti Árpád: basszusgitár
Hromkó István: dob
Várnai Szilvia: billentyűk, vokál

//]]>