Monet és vízililomai: A víz és a fény bűvkörében – VÁRkert Mozi

Kattints a térkép megtekintéséhez!
Mikor:
november 5, 2019 @ 6:00 du. – december 10, 2019 @ 7:30 du.
2019-11-05T18:00:00+01:00
2019-12-10T19:30:00+01:00
Hol:
Várkert Bazár
Ybl Miklós tér 2-6.
Budapest 1013
Monet és vízililomai: A víz és a fény bűvkörében - VÁRkert Mozi @ Várkert Bazár | Budapest | Hungary

A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő epizódja betekintést nyújt az impresszionizmus géniuszának világába, Ross King Dühödt ámulat – Claude Monet és a Vízililiomok című bestsellere nyomán. Az író – aki szakértőként is megszólal a filmben – ebben a könyvében levelek és visszaemlékezések alapján ábrázolja a legendás festő portréját, és meséli el legemlékezetesebb művészi vállalkozásának történetét.

A háború sújtotta Franciaországban Monet alapjaiban változtatta meg a művészet világát, miután világossá vált számára, hogy alkotásai jelenthetik országa számára a béke, a remény és az ellenállás szimbólumait a vérrel áztatott valóságban. A film bemutatja azt a megszállottságot, ahogyan a hetvenes éveiben járó, családi tragédiákkal és látásának megromlásával sújtott és az alkotással már-már felhagyó festőzseni létrehozta a csodát, a fények és a víz iránti csillapíthatatlan rajongását vászonra álmodva. Megismerhetjük azokat a csodálatos tájakat, ahol alkotott és amelyekből ihletett merített, és kiemelt szerepet kap a filmben Monet Giverny-ben lévő kertje, amelyet ma is az ő eredeti elképzeléseinek megfelelően gondoznak. A másfél órás alkotás különleges archív felvételeket is felvonultat, valamint ízelítőt nyújt a párizsi Orangerie Museum, a Marmottan Museum, az Orsay Museum és a Giverny Museum páratlan gyűjteményéből is.

Állítsd össze filmklub bérleted! Vásárolj 15 % kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet!

Mozijegyeddel a Testőrpalota időszaki kiállításait 20% kedvezménnyel, az Új világ született állandó kiállítást 15% kedvezménnyel tekintheted meg 2020. június 30-ig!

Jegyárak:
Felnőtt: 1600 Ft
Diák/nyugdíjas: 1000 Ft

színes, feliratos olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2019

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

//]]>