Örömzene ès ritmustábor

Kattints a térkép megtekintéséhez!
Mikor:
július 31, 2020 @ 2:00 du. – augusztus 2, 2020 @ 6:00 du.
2020-07-31T14:00:00+02:00
2020-08-02T18:00:00+02:00
Hol:
Szólád
Szólád
Örömzene ès ritmustábor @ Szólád | Szólád | Hungary

A dobolás közösségformáló ereje abban rejlik, hogy a zene áramlásában megszűnnek a gondolatok, a tiszta jelenlét által, az egymásra figyelésben megtanulunk másokkal együttműködni.
Mit nyújt a közös dobolás:
– egyszerre fejleszti a koncentrációt és a koordinációs képességet
– elsajátítása során oldódnak a bennünk kialakult gátlások, levezeti a bennünk lévő feszültségeket, felpezsdít és növekszik az önbizalmunk

A táborra bárki jelentkezhet, az is aki éppen ismerkedni akar a dobolás örömével, de haladó ütőshangszereseknek is ajánljuk, akik szélesíteni szeretnék a ritmus tudásukat.
Mivel a zene alapja a ritmus ezért minden hangszeresnek ajánljuk, akik még színesebbé szeretnék tenni a ritmus ismereteiket.

Programterv
-Reggel jóga, délutánTaiji Quan László Lillával
– Ritmusok tanulása cajonon és más ütőshangszereken : afro ritmusok, funk, flamenco ritmusok, páros és páratlan ritmusok, improvizációs ritmus flow
– Ének tanulás (medicine songs)
– Ebéd után fekvő hangfürdő majd kis kirándulás, felfrissülés a Balatonban
– Este közös örömzenélés, transztánc, transzdobolás (és minden más hangszer, amit csak hoztok) pattogó tűz mellett

Nem egy wellness hétvégére invitállak, , hanem erdő és mező ölelésébe, ahol a természet adta közelség által megtapasztalhatjuk a dobolás közösségformáló erejét. Együtt kelünk madárcsicsergésre, mozgunk, főzünk, eszünk, alkotunk, tanulunk, tűz mellett zenélünk, mint egy törzsben elő kis közösség.

A hangszereket a Cajon Studio fogja biztosítani, ezért kérlek emailben jelezzétek, hogy ki hoz sajátot .
A cajonon kívül bármilyen más ütős hangszert hozhattok (keretes dob, derbuka, nyelves dob, djembe, bongo, shakerek, clave) amin inkább gyakoroljátok a ritmusokat. A ritmus tanulás közben mindenki a maga szintjéhez képest fog ritmus feladatokat kapni úgy, hogy közben egy nagy folyamként, egységként hömpölygünk, áramlunk, megérezve a közös dobolás megtartó erejét.
Esténként az örömzenélés keretében mindenféle hangszer helyet kap, bármilyen más hangszert is hozhattok magatokkal.

Érkezés pénteki napon 15 órától. Az első program péntek 16:30 órakor kezdődik, és vasárnap kb. 16:30-ig tart.
Az utazás egyénileg történik, de ha valaki vonattal érkezik, szervezünk egy autót, ami felveszi a Szárszói állomásról.

A tábor ára 39.000 Ft. Ebben benne van reggeli,ebéd, vacsora és a szállás.

Szállás: Szóládon. Pontosabban kint a határban, erdő és mező ölelésében, egy tornácos vályogházban vagy sátorban.

Jentkezés: a rekafodorvoice@gmail.com címen

Mozgásóra László Lillával
A Taiji Quan és a Yi Quan művészetének mozgás-gyakorlataiból szeretnék bemutatni Nektek egy csokorral, és szeretnélek titeket közös mozgásra invitálni, közös sodrásban, közös lendületben. 16 éve foglalkozom harcművészeti mozgásformákkal, az évek alatt sok lényegi tapasztalás összerendezett bennem olyan mozgás-elveket, gyakorlatokat, melyek egy komfortos, könnyed de mégis erővel bíró, felszabadult és harmonikus testi léthez, test-tudathoz vezettek – ezekből szeretnék megosztani Veletek lassú, figyelmes gyakorlatokat, intenzív, pörgős, dinamikus mozgásokat, test-tudatos játékokat. Együtt fogjuk megtapasztalni, hogy hogyan tartjuk a testünket, miként vezéreljük a mozgásokat, mennyi energiát használunk fel a mozgásainkhoz : vajon létezhet-e hogy a mozgással energiát termeljünk, ne csak elhasználjunk ? Milyen összerendeződés, testi pozíció vagy tartás segít minket a testünk leghatékonyabb működéséhez ?
Megkeressük a válaszokat, közösen mozgunk, figyelünk, rendeződünk, tengelyt építünk – és megkeressük a ritmusokat a testünkben.

Minden zene és ritmus tevékenység pedig velem, Fodor Rékával lesz, sokat nem írok magamról, hisz ismeritek munkásságom, a fergeteges hangulatért vállalom a felelősséget, ezek az együttlétek magukért beszélnek, hihetetlen felszabadító erejük van, gyere és tapasztald meg te is.

Szeretettel várlak,
Rèka 🌞

//]]>