Új dátum! Microwave – Dürer Kert

Kattints a térkép megtekintéséhez!
Mikor:
március 4, 2021 @ 7:30 du. – 11:00 du.
2021-03-04T19:30:00+01:00
2021-03-04T23:00:00+01:00
Hol:
Dürer Kert
Ajtósi Dürer sor 19-21.
Budapest 1146
Új dátum! Microwave - Dürer Kert @ Dürer Kert | Budapest | Hungary

A New Beat és Dürer Kert bemutatja:
Microwave (US)
+ vendég

jegyek: 2.000 / 2.500 Ft
elővétel: http://www.tixa.hu/microwave2020_durerkert

A Microwave új lemeze, a Death is a Warm Blanket a mentális és fizikai frusztrációk kirobbanása, tíz dinamikus dalra osztva, mely megmutatja milyen erős, mellbevágó és szórakoztató lehet a hangos rockzene, amikor az teljesen fékevesztett. Az atlantai banda először érkezik Magyarországra, új korongjukkal május 5-én a Dürer Kertbe.
A Microwave-et Nathan Hardy (énekes-gitáros), Tyler Hill (basszusgitáros) és Timothy Pittard (dobos) hozta létre 2012-ben, mintegy barátságuk, iskolai kapcsolataik és a helyi zenei színtér kiteljesedéseként. Míg a csapat előző munkái (Stovalland, Much Love) alapvetően a fiatalságukra, kapcsolatokra és 20-as évek elején felhalmozódó frusztrációkra fókuszált, – feldolgozva azt is, hogy Hardy elhagyta a mormon vallást 22 éves korábban – , addig az új anyag már reflektál Hardy élesen megváltozott világnézetére, a felnőttkorba belépés zavaraira és azokra az új élményekre, melyek a különösen védett gyerekkora után érték, beleértve a kábítószert és a drogokat. „Fiatalon tele vagy reményekkel és éppen ezért a korábbi albumainkon mindig megfigyelhető egy kis fény az alagút végén” – magyarázza Hardy. – „Amikor otthagytam a templomot izgatott voltam, hogy végre új dolgokat tapasztalhatok meg, de aztán eltelt hat év és ilyenkor rájössz, hogy öregebb lettél, nincs egészségbiztosításod és hogy nem lett minden jobb.” Mindeközben a Microwave egyre népszerűbb lett és mindegyik megjelenéssel komoly turnéba kezdtek, ami sokat rontott Hardy fizikai és elme állapotán is.
Aztán amikor felléptek a Wrecking Ball fesztiválon kifordult a válla. A fellépülését csak nehezítette a mindenféle biztonság hiánya. „Benne lenni egy bandában nem egy kényelmes életmód. Kanapékon aludtam. Mivel stagehandként dolgozom, ha nem tudok felemelni semmit, nincs munkám” – meséli Hardy. Amikor pedig ismét turnéra indultak a zenekarral, tovább romlott a fizikai állapota: „Még mindig nagyon egészségtelenül éltem… a vállam még gyenge volt, túl sokat ittam, az immunrendszerem teljesen leépült. Igyekeztünk rendesen lenyomni a dalokat, de szédültem mert a vesém sem működött rendesen. Azt hittem meg fogok halni vagy abba kell hagynom a zenélést emiatt.”
Végül sok zenészhez hasonlóan Hardy az egyetlen megbízható csatorna felé fordult, ahol elengedheti a frusztrációit és végül így született meg a Death is a Warm Blanket is. A fatalizmus, az elégedetlenség és az elszántság furcsa motivációt szolgáltatott számára és végül lassan elkezdett dalokat írni, melynek köszönhetően közben az egészsége is javult. Az új zene meglehetősen eltér a Microwave korábbi hangzásától, sokkal dühösebb és nehezebb lett mégis egy nagyon erős és őszinte anyag.

//]]>