Új időpont! Adventi barangolás Szentendrén

Kattints a térkép megtekintéséhez!
Mikor:
december 8, 2019 @ 1:00 du. – 3:00 du.
2019-12-08T13:00:00+01:00
2019-12-08T15:00:00+01:00
Hol:
Szentendre

Szentendre 2000
2001
Új időpont! Adventi barangolás Szentendrén @ Szentendre | Szentendre | Hungary

Közkívánatra Új időpont! 🙂

Advent második vasárnapján, december 8-án délután Szentendrén barangolunk. Estig maradunk, megnézzük Szentendre nevezetességeit (idegenvezetéssel), megismerjük történetét, jeles alakjait, az ünnepi díszbe öltöztetett Dumtsa Jenő utcát és Fő teret. Persze az elbűvölő kis adventi vásárt is, ahol lehet nézelődni, enni, inni, vásárolni. Nem felejtjük el a Karácsony kiállítást sem!
Szentendre különleges műemléki belvárosa szemet gyönyörködtető. A varázslatos hangulatú szűk, kanyargós, gyakran lejtős utcáival, több templommal és ódon házakkal, melyekben múzeumok, galériák, vendéglők, kicsi boltok hívogatják az embereket. Nem véletlenül nevezték el Szentendrét ékszerdoboznak.
Szentendre, a festők városa, Szentendre a templomok városa is, és úgy is ismerhetitek, hogy a szerb város.
Adventi barangolásunk során feltérképezzük a hangulatos kis utcákat miközben megismerkedünk Szentendre hírességeivel, többek között Barcsay Jenővel, akinek Művészeti anatómia könyvéből a mai napig világszerte tanulnak, Kovács Margittal, aki nem Szentendrén lakott, de múzeuma mégis itt található, a Ferenczy-család tagjaival, akik mind művészek voltak, Dumtsa Jenővel, akiről még életében utcát neveztek el, Czóbel Bélával és nála kevésbé ismert feleségével, Modok Máriával.
Megtudjuk, hogy mi az a „kávédaráló”, hol a legfinomabb a lángos, kik és hogyan építették fel a várost, milyen a szentendrei bor, és pár szerb és karácsonyi hagyományt is felelevenítünk szóban.

Részvételi díj: 3000 Ft (előre utalással)
Találkozó Szentendrén a HÉV állomáson. Utazás egyénileg.
Lehetőség nyílik megnézni a Belgrád székesegyházat idegenvezetéssel (csak aki szeretné, nálunk semmi sem kötelező!).
Belépődíj: 700 Ft (a helyszínen).
A székesegyház fenntartja magának a jogot a nyitvatartási idejének a megváltoztatására.
A vezetett séta időtartama kb. 2-2,5 óra, utána rövid szabadidő, majd gyertyagyújtás a Fő téren.
Jelentkezni lehet a barangolobk@gmail.com email címen.A sétát rossz idő esetén is megtartjuk.
Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatunkat itt, a facebook.com/barangolobk oldalon Névjegy alatt találod meg. Kérjük, hogy légy szíves olvasd el!

//]]>