Világsztárok a BJC-ben: Per Mathisen – Gary Novak Project

Kattints a térkép megtekintéséhez!
Mikor:
október 16, 2019 @ 8:00 du. – 10:00 du.
2019-10-16T20:00:00+02:00
2019-10-16T22:00:00+02:00
Hol:
Budapest Jazz Club
Hollán Ernő utca 7.
Budapest 1136
Világsztárok a BJC-ben: Per Mathisen - Gary Novak Project @ Budapest Jazz Club | Budapest | Hungary

Per Mathisen – Gary Novak Project feat. Mogyoró Kornél, Nagy „Yancha”János & Mike Gotthard

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös program.

Ebben az új és invenciózus felállásban a magyar felmenőkkel büszkélkedő dobos-világklasszis Gary Novakhoz a skandináv basszusgitárosok fenegyereke, Per Mathisen és három virtuóz magyar zenész csatlakozik. A krosszóver zenét játszó formáció egyaránt merít a jazz, a fúziós rock, a world-music és az elektronikus zene eszköztárából. A kizárólag saját kompozíciókat – ezen az estén először – megszólaltató banda tagjai egyenként is több mint említésre méltóak. Per „Bass Viking” Mathisen a Jaco Pastorius-féle hagyomány legjelesebb norvég képviselője. Az elmúlt években olyan zenészekkel játszott együtt, mint Keith Carlock, Bill Evans, Adam Nusbaum és Mike Stern. A zenekar másik ütőhangszerese, a perkás Mogyoró Kornél, rendkívül sokszínű egyéniség. A dalszerzőként is aktív mindig úton lévő muzsikus vérében van a kongák, bongók, djembék, cajonok és még megannyi perkusszív hangszer megszólaltatásának minden csínja-bínja. Nem kisebb ikonokat kísért játékával, mint DeeDee Bridgewater, Quincy Jones és Richard Bona. A formáció billentyűse, a számtalan díjjal elismert Nagy „Yancha” János a BJC törzsközönsége számára visszatérő fellépőnek számít, hiszen triójával a klub rendszeres fellépője. Muzsikált már Dave Samuels, David Murray, Tony Lakatos, és Winston Clifford mellett is. A húrokat a műfajban legkeményebben tépázó Mike Gotthard a fúziós jazz gitározás elsőszámú egyénisége, aki rendszeresen alkot közösen Gary Willis-szel, Scott Kinsey-vel és nem kevésbé a vele egy nyelvet beszélő Borlai Gergővel. A zenekar világklasszis ütősét pedig nem kell bemutatni még a szélesebb közönségnek sem, hiszen Gary Novak pályáját a Chick Corea Electric Band-ben kezdte. Sokszínűségét jól mutatja, hogy az elmúlt évtizedekben dobolt George Benson, Maynard Ferguson, Eros Ramazotti, és David Sanborn zenekaraiban is. A zenekar október 16-i koncert alkalmával először áll össze, hogy egy sok álomásos európai turné első fellépésén a magyarországi közönségnek mutatkozzanak be elsőként.

Gary Novak – dob
Per Mathisen – basszusgitár
Mogyoró Kornél – ütőhangszerek
Nagy „Yancha” János – billentyűk
Mike Gotthard – gitár

2019.10.16. 20:00 (szerda)
Jegyárak: 4500 HUF
(A nagy érdeklődésre való tekintettel ezen az estén nem lesznek asztalok a koncertteremben. Kedvezményes kuponokat, ajándék jegyeket, és ingyenes belépésre jogosító zeneiskolai diákigazolványokat erre a programra nem áll módunkban elfogadni.)

————————————————————————————

The world class drummer will perform on stage with the Scandinavian daredevil of bass guitar, and three virtuoso Hungarian musicians.

Gary Novak – drums
Per Mathisen – bass guitar
Mogyoró Kornél – percussions
Nagy „Yancha” János – keyboards
Mike Gotthard – guitar

16.10.2019. 20:00 (Wednesday)
Price: 4500 HUF
(There will be no tables in the concert hall this night. The seats may be occupied upon arrival.)

//]]>