FÉNY és ÉPÜLET FÉNY-KÉP április 12-13 Polinszky Tibor Gyula kiállítása

FÉNY és ÉPÜLET

FÉNY és ÉPÜLET

FÉNY és ÉPÜLET FÉNY-KÉP

Polinszky Tibor Gyula (1947 Budapest) építész kiállított fényképeinek mondanivalója a FÉNY és ÉPÜLET/   FÉNY-KÉPekben elmondva, bemutatva.

A fény az élet, e nélkül nem tudunk élni, a napfény minden földi élet forrása, s a fény a fény/napfény a fényképezés alapja, segítségével őrizhetjük meg élményeinket, környezetünket, épületeinket a jövő számára, a fény/napfény befolyásolhatjuk hangulatunkat.

Polinszky Tibor Gyula fény-képei a hajnali-, esti Nap, a lámpák fényében készültek,.

Építészként, főépítészként az objektív mögül követte a város (Budapest) fényeit, az épületek fénnyel festett változását, melyet most egy kiállítás keretében tesz közzé. Fényképezőgépével az épületeket építészként, egyedi látásmóddal fényképezte, és mutatja be számunkra.

Polinszky Tibor Gyula a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán 1972 -ben diplomázott. Dolgozott építészként, főépítészként Budapest két kerületében  2016 ig közben folyamatosan fényképezte a várost.

A kiállított képei főleg 2015 – 2019 években készültek.

A kiállítás 2019. április 2. és 13. között tekinthető meg, a Magyar Építőművészek Szövetsége Kós Károly Termében, 1088. Budapest Ötpacsirta u. 2. Az udvarból külön bejárattal rendelkező Kós Károly-terem külföldi és hazai építészeti kiállításoknak ad teret.

A kiállítást a Magyar Építőművészek Szövetsége rendezi az NKA támogatásával az Építész-Művészek sorozatában és részt vesz a Budapest ArtWeek 2019 programjában is, így a kapcsolódó programok:

Április 12. (péntek)    17:00 – 18:00 Beszélgetés Bódis Krisztián fényképésszel “Város fényei fenntről” címmel, arról milyen új technikai-, fényképezési lehetőségek adottak a város fényeinek ábrázolására. Az elődó több fény-képek vetitésével szemlélteti beszélgetésüket.

Április 13. (szombat)     11:00 – 12:00 Tárlatvezetés

Április 13. (szombat)  17:00 – 19:00 Finisszász. Utolsó tárlatvezetés és beszélgetés arról, “Hogyan készült?”, miként lesz a képekből kiállítás.

FÉNYKÉPEK itt találhatók

Facebook event

 

//]]>