A „folk-rock” megszületése || Rock and Roll Szabadegyetem #21 – Jávorszky Béla Szilárd előadása

07feb.7:00 DU8:30 DUA „folk-rock” megszületése || Rock and Roll Szabadegyetem #21 – Jávorszky Béla Szilárd előadása

Mi ez?

◖ Rock and Roll Szabadegyetem #21 – Jávorszky Béla Szilárd előadása ◗

A „folk-rock” megszületése – Kalifornia másik nagyvárosához, Los Angeles-hez kötődik a szakirodalomban általában folk-rocknak nevezett irányzat (a korai Byrds, a The Mamas And The Papas, Scott McKenzie, a Buffalo Springfield, de idei sorolják a New York-i Lovin’ Spoonfult is), pedig rockhoz igazából csak annyi köze van, hogy a háttérben elektromos hangszerek, basszus és dob is hallható. Megszólalásban, hozzáállásban, szándékában ennek az alapvetően slágerközpontú irányzatnak nem sok köze van a későbbi, főként angol zenekarok által játszott folk-rockhoz.

=========================

Rocktörténeti előadássorozat a bluestól Elvisen át Woodstockig

Az MZH Multimédiás Könyvtár és Klubban 2022-ben havi rendszerességgel indult állandó program: Rock and Roll Szabadegyetem címmel. A Rock and Roll Szabadegyetem a nemzetközi poptörténet legfontosabb folyamatait és előadóit mutatja be. Hisz a rock and roll némileg leegyszerűsítve egy sajátos kultúrtörténeti frigy eredménye: amikor az Afrikából behurcolt fekete rabszolgák (blues) és az Európából kivándorolt fehér telepesek zenei hagyománya (country) egy harmadik földrészen, Amerikában találkozott és folyamatosan keveredett egymással. Ráadásul mindez egy, a technikai fejlődést és az ezzel összefüggő iparosodást és urbanizációt követő, radikálisan átalakuló társadalomban ment végbe. E sorozat ötödik évadjában (2024 tavasza) az Egyesült Államokban a hatvanas évek második felében zajló társadalmi, kulturális és zenei történéseit vesszük górcső alá.

Előadó: Jávorszky Béla Szilárd
Előadás nyelve: magyar

=========================

🌏 Helyszín: Magyar Zene Háza, Multimédiás Könyvtár & Klub
📅 Időpont: 2024. február 7. 19:00
BŐVEBBEN A PROGRAMRÓL:
https://zenehaza.hu/esemeny/a-folk-rock-megszuletese

Teltházas koncerteknél azt javasoljuk, hogy nézzetek körül hivatalos másodlagos jegyértékesítő partnerünk, a TicketSwap felületén. Itt korábban megvásárolt, mégis eladó sorba került jegyeket találhattok korrekt áron, teljes biztonsággal. A Facebookon sajnos gyakran bukkannak fel hamis profilok, amelyek nem létező jegyeket kínálnak az események beszélgetésében. Ezek helyett minden esetben válasszátok a TicketSwapot, ahonnan a vásárolt jegyetek biztosan megérkezik!

https://www.ticketswap.hu/location/magyar-zene-haza/169122

Látogassátok meg a Magyar Zene Háza honlapját az aktuális koncertekért és információkért!

https://www.facebook.com/events/671381735065310/

more

Mikor?

(Szerda) 7:00 DU - 8:30 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.