A Körösvidék román zenéje és táncai

03dec7:30 DU9:00 DUA Körösvidék román zenéje és táncai

Mi ez?

++ Gálakoncert hagyományőrző táncosokkal és zenészekkel Méhkeréktől Élesdig, Elektől Nadabig ++

Sodró dinamika, jellegzetes ritmusok, szédítő táncfigurák, archaikus dallamok, melyek napjainkig a helyi táncalkalmak elmaradhatatlan kellékei tölcséres, vagy anélküli hegedűn elmuzsikálva… A Körösvidék román zenéje a kezdetektől, Bartók bihari gyűjtései, a Román Népi Táncokat megtermékenyítő dallamok hengerre muzsikálása óta a népzenerajongók kedvence.

A románlakta határfalu Méhkerék tánckincse táncházmozgalom hajnalának egyik legnagyobb slágere, és napjainkban is – a nem sokkal arrébb fekvő Elek és az Arad megyei Nadab és Mácsa táncaival együtt – az atlétikus lábfigurákat, az elegáns virtuozitást, a velünk élő hagyományőrzést jelentik.

=========================

A Magyar Zene Háza színpadán december 3-án előkerül a hegedű, a tölcséres hegedű, a hegedűkontra, a harmonika, de még egy szintetizátor is. Kovács Tivadar legendás méhkeréki prímás unokái, Rácz Zoltán és Kovács János, a kőröskisjenői Horváth Dávid, a nadabi Caciula Liviu és Lucian, az élesdloki Florin Morar csapnak a húrok közé, Patyi Zoltán, Farkas Tamás, Móricz Bence és hagyományőrző barátaik járják a ZSOK-ot, a Körösvidék legszebb muzsikáira Elektől Méhkerékig, Nadabtól Élesdig.

=========================

🌏 Helyszín: Magyar Zene Háza, Koncertterem
📅 Időpont: 2023. december 3. 19:30
BŐVEBBEN A PROGRAMRÓL:
https://zenehaza.hu/esemeny/a-koros-videk-roman-zeneje-es-tancai

Teltházas koncerteknél azt javasoljuk, hogy nézzetek körül hivatalos másodlagos jegyértékesítő partnerünk, a TicketSwap felületén. Itt korábban megvásárolt, mégis eladó sorba került jegyeket találhattok korrekt áron, teljes biztonsággal. A Facebookon sajnos gyakran bukkannak fel hamis profilok, amelyek nem létező jegyeket kínálnak az események beszélgetésében. Ezek helyett minden esetben válasszátok a TicketSwapot, ahonnan a vásárolt jegyetek biztosan megérkezik!

https://www.ticketswap.hu/location/magyar-zene-haza/169122

Látogassátok meg a Magyar Zene Háza honlapját az aktuális koncertekért és információkért!

https://www.facebook.com/events/5552388838194752/

more

Mikor?

(Vasárnap) 7:30 DU - 9:00 DU

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.