A PADLÁS I Veszprém

29dec2:00 DU2:00 DUA PADLÁS I Veszprém

Mi ez?

Presser Gábor – Sztevanovity Dusán – Horváth Péter
A PADLÁS
– félig mese, félig musical –

Ez, az immár klasszikussá vált zenés játék ugyancsak az ifjúság identitásának kérdésével foglalkozik. A műfaji meghatározás pontos, hiszen mesés elemek, csodák, időutazások, szellemek és az ő kedves játékaik kísérik azt a történetet, melyben mában élő hőseink ármányok, féltékenységek, kicsinyességek, gyanúsítgatások, bűnözők, rendőrök, házmesterek szorításában próbálnak egymásra, azaz boldogságra találni. Mindezt Horváth Péter szellemes librettójában, Presser Gábor és Dusán Sztevanovity szinte kivétel nélkül slágerré vált dalaival élik meg. A transzcendenciával, a szellemvilággal, az idő és a tér relativitásával szembesülő fiatalok – megküzdve a való élet kisszerűségével is – más minőségű életre képesek, fel tudják fedezni egymásban és önmagukban a végtelent, túl tudnak lépni a hétköznapok sivárságán.
Ez a játék legalább annyira filozofikus, mint a klasszikus mesék többsége: egyszerű, élvezhető, sőt szórakoztató képletbe helyezi a létezés alapkérdéseit, a saját életük felépítését tervező fiatalok élet-halál küzdelmét.
A játék helyszíne természetesen egy padlás, mégpedig egy belméretében tágas, ám sokszorosan osztott, irracionális, rejtélyes tér. A főhős által készített beszélő számítógép a mi előadásunkban egy sokfunkciójú robot lesz, mely mozgásra is képes, egyfajta emberi imitáció. A szellemek megjelenését igényes fényhatások, színpadtechnikai megoldások kísérik.

Ajánló: https://www.youtube.com/watch?v=eaDEQW7dnKM
Az előadás időtartama: 2 óra 30 perc, szünettel
.
.
Online jegyvásárlás:
https://pannonvarszinhaz.jegy.hu/program/a-padlas-98893/1064464
.
ÁSZF: https://pannonvarszinhaz.hu/aszf-es-hazirend

https://www.facebook.com/events/1397944037506931/

more

Mikor?

(Péntek) 2:00 DU - 2:00 DU

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.