A Ripoff Raskolnikov Band és Roberto Luti (ITA) közös koncertje

09feb.7:30 DU9:30 DUA Ripoff Raskolnikov Band és Roberto Luti (ITA) közös koncertje

Mi ez?

◖Kihagyhatatlan blues-est a Ripoff Raskolnikov Band és Roberto Luti gitáros közös produkciójában◗

A Ripoff Raskolnikov Band az americana stílus (blues, folk, dalszerző-előadók Bob Dylantől Tom Waits-ig) legszínvonalasabb hazai képviselői közé tartozik, a zenekart az osztrák származású, de már harminc éve Magyarországon is élő Ripoff Raskolnikov gitáros vezeti. Roberto Luti pedig Olaszország egyik legkiválóbb, világszerte nagy megbecsültségnek örvendő slide gitárosa (jellemzően egy régi National steel gitáron játszik), aki most ezen a koncerten csatlakozik Ripoffékhoz – és akikkel egy közös lemezt is terveznek kiadni. A zenekar nélküle is játszik egy keveset, de a műsor nagy részében közösen állnak-ülnek majd színpadon, hogy igazi blues-estet varázsoljanak.

◖FELLÉPŐK◗
ének, gitár | Ripoff Raskolnikov
zongora | Nagy Szabolcs
basszusgitár | Varga Laca
dob | Gyenge Lajos
gitár | Roberto Luti

=========================

◖Roberto Luti◗
Luti egy Livorno melletti aprócska faluból származik, onnan indulva érkezett a Katrina hurrikán által letarolt New Orleans-be utcazenélni a kétezres évek közepén. Intenzív, lenyűgöző gitárjátékával a pusztítás után feltámadó kreol Delta-szellem egyik fő szimbólumává vált. Utcazenélés közben, véletlenül találkozott a Playing for Change mozgalom vezéralakjával, Mark Johnsonnal és számos további véletlen útján az azóta meghatározó jótékonysági szervezetté nőtt All-Stars produkció oszlopos tagja lett. Szólóban Luti olyan zenészekkel játszik rendszeresen, mint Keb’ Mo’, Niki La Rosa, Lynn Drury, Washboard Chaz vagy Luke Winslow-King – akivel együtt a 2023-as Veszprém Blues Fesztiválon is hallhattuk már.

◖Ripoff Raskolnikov◗
Ripoff Raskolnikov 18 éves korában vágott neki a világnak, ő is utcazenészként járta az európai országokat, így Lutival ebben is megvan köztük az összhang. Raskolnikov életében kezdetekben az európai népzenék foglalkoztatták, majd fokozatosan egyre nagyobb szerepet kapott az amerikai folklórban gyökerező dalszerzői attitűd, ami Bob Dylan, Tom Waits vagy akár a Rolling Stones zenéjét is meghatározza. Ikonikus színpadi megjelenését 1987 novemberében láthatta először a magyar közönség. Azóta számtalan koncertet adott nálunk, sőt immár Magyarország az egyik otthona. Stúdiólemezzel (Small World) legutóbb 2018-ban jelentkezett, legfrissebb kiadványa viszont 2023-as, szeptember jelent meg egy koncertlemez Live címmel, amely tökéletesen példázza miért is kell részt venni ezen a koncerten. Ripoff dalai az emberi érzelmek teljes spektrumát lefedik – a szerelemtől, a mindennapok gondjain, a szenvedélyen, a veszteségen át, a szépre való törekvésig.

=========================

🌏 Helyszín: Magyar Zene Háza, Koncertterem
📅 Időpont: 2024. február 29. (péntek), 19:30 – 21:30.
BŐVEBBEN A PROGRAMRÓL:
https://zenehaza.hu/esemeny/a-ripoff-raskolnikov-band-es-roberto-luti-ita-kozos-koncertje

Teltházas koncerteknél azt javasoljuk, hogy nézzetek körül hivatalos másodlagos jegyértékesítő partnerünk, a TicketSwap felületén. Itt korábban megvásárolt, mégis eladó sorba került jegyeket találhattok korrekt áron, teljes biztonsággal. A Facebookon sajnos gyakran bukkannak fel hamis profilok, amelyek nem létező jegyeket kínálnak az események beszélgetésében. Ezek helyett minden esetben válasszátok a TicketSwapot, ahonnan a vásárolt jegyetek biztosan megérkezik!

https://www.ticketswap.hu/location/magyar-zene-haza/169122

Látogassátok meg a Magyar Zene Háza honlapját az aktuális koncertekért és információkért!

https://www.facebook.com/events/302149176095283/

more

Mikor?

(Péntek) 7:30 DU - 9:30 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.