Az élet értelme – Egypercesek száz percben || Mácsai Pál és Lukács Miklós estje

17jan.7:30 DU9:00 DUAz élet értelme – Egypercesek száz percben || Mácsai Pál és Lukács Miklós estje

Mi ez?

◖ Örkény István novelláiból felolvas Mácsai Pál, cimbalmozik Lukács Miklós ◗

Örkény István „Egyperces novellák” című legendás kötet már több mint fél évszázada, 1968-ban jelent meg először. Az egyik oldalon a közlés minimuma, a másikon a képzelet maximuma. Az írásokban ott az apró darabokra hullt közös ideáink groteszk látványa, de megfordítva is: a banalitásokban az élet titokzatos teljessége. A műfaj ma már fogalom, sok sora szállóige, alakjai, helyzetei beépültek nyelvünkbe, gondolkodásunkba.

Az egypercesek különös tulajdonsága, hogy nem avulnak. Ennek oka nem csak a vonzó forma, az eredeti optika, a tiszta szellem és a fényes humor, hanem első sorban az, hogy szerzőjük meglátta azt, ami bennünk és körülöttünk nem változik.

Az élet értelme – Egypercesek száz percben esten Mácsai Pál színművész olvas fel egyperceseket, Lukács Miklós cimbalomművész pedig zenél a műsor során.

=========================

🌏 Helyszín: Magyar Zene Háza, Koncertterem
📅 Időpont: 2024. január 17. 19:30
BŐVEBBEN A PROGRAMRÓL:
https://zenehaza.hu/esemeny/az-elet-ertelme-egypercesek-szaz-percben

Teltházas koncerteknél azt javasoljuk, hogy nézzetek körül hivatalos másodlagos jegyértékesítő partnerünk, a TicketSwap felületén. Itt korábban megvásárolt, mégis eladó sorba került jegyeket találhattok korrekt áron, teljes biztonsággal. A Facebookon sajnos gyakran bukkannak fel hamis profilok, amelyek nem létező jegyeket kínálnak az események beszélgetésében. Ezek helyett minden esetben válasszátok a TicketSwapot, ahonnan a vásárolt jegyetek biztosan megérkezik!

https://www.ticketswap.hu/location/magyar-zene-haza/169122

Látogassátok meg a Magyar Zene Háza honlapját az aktuális koncertekért és információkért!

https://www.facebook.com/events/657356993105067/

more

Mikor?

(Szerda) 7:30 DU - 9:00 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.