Az oroszlán ugrani készül (1969) || Rockfilmklub #17 – Moderátor: Jávorszky Béla Szilárd

26márc.7:00 DU8:30 DUAz oroszlán ugrani készül (1969) || Rockfilmklub #17 – Moderátor: Jávorszky Béla Szilárd

Mi ez?

◖ Rockfilmklub #17 – Moderátor: Jávorszky Béla Szilárd ◗

A Révész György rendezte, Dubrovnikban, Trogirban és Mostarban forgatott akció-vígjáték amolyan James Bond paródia: egy világpusztító biológiai fegyver megszerzéséért küzdenek egymással egy nácikból álló bűnözőcsoport tagjai és a jugoszláv rendőrség ügynökei, élükön a kemény öklű, férfiasan vonzó magyar szuperügynökkel, Menő Fejjel, akit az ekkor 26 éves Bujtor István alakít.

A főbb szerepekben Ajtay Andor, Madaras József és Psota Irén látható, de felbukkan benne Medveczky Ilona táncosnő, Koós János táncdalénekes és Papp László ökölvívó olimpiai bajnok is. No meg az Illés zenekar tagjai. A film főcímdala (Miért hagytuk, hogy így legyen?) pedig a korszak egyik emblematikus slágere lett.

=========================

A kortárs magyar film és a (rock)zene gyakorlatilag a hatvanas évek vége óta érintkezik egymással. Hol intenzívebben, hol lazábban, de lényegében elválaszthatatlanul.

A Magyar Zene Háza Rockfilmklubja ötödik évadjában négy olyan alkotást – Szerelem első vérig (1986, rendező: Dobray György, Horváth Péter) Az oroszlán ugrani készül (1969, rendező: Révész György), Swing (2014, rendező: Fazekas Csaba), Sose halunk meg (1993, rendező: Koltai Róbert) – mutat be, melyek a maguk korában meghatározó jelentőséggel bírtak a hazai populáris zenekultúrában.

A vetítések előtt Jávorszky Béla Szilárd mesél röviden e művek születéséről és poptörténeti jelentőségérél, utána pedig annak apropóján egy-egy filmesztéta vendéggel beszélget a vonatkozó hazai és nemzetközi trendekről.

=========================

🌏 Helyszín: Magyar Zene Háza, Multimédiás Könyvtár & Klub
📅 Időpont: 2024. március 26. 19:00
BŐVEBBEN A PROGRAMRÓL:
https://zenehaza.hu/esemeny/az-oroszlan-ugrani-keszul-1969

Teltházas koncerteknél azt javasoljuk, hogy nézzetek körül hivatalos másodlagos jegyértékesítő partnerünk, a TicketSwap felületén. Itt korábban megvásárolt, mégis eladó sorba került jegyeket találhattok korrekt áron, teljes biztonsággal. A Facebookon sajnos gyakran bukkannak fel hamis profilok, amelyek nem létező jegyeket kínálnak az események beszélgetésében. Ezek helyett minden esetben válasszátok a TicketSwapot, ahonnan a vásárolt jegyetek biztosan megérkezik!

https://www.ticketswap.hu/location/magyar-zene-haza/169122

Látogassátok meg a Magyar Zene Háza honlapját az aktuális koncertekért és információkért!

https://www.facebook.com/events/328813009954061/

more

Mikor?

(Kedd) 7:00 DU - 8:30 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.