Berka Együttes, Sajó Banda - moldvai és vonós táncház

19jan.8:30 DU8:30 DUBerka Együttes, Sajó Banda - moldvai és vonós táncház

Mi ez?

Berka Együttes, Sajó Banda – moldvai és vonós táncház

Közel 15 éve tartja rendszeres táncházát a Fonóban minden második pénteken a Berka együttes. A Berka klubok táncházaiban mind a moldvai, mind pedig a népi vonós zenére táncolni vágyók találnak lehetőséget, hiszen két teremben megy a tánc egész este. A Nagyteremben Gyurka Fábián táncmester és a Berka jóvoltából moldvai táncházi hangulatokkal, az Előtérben vonós táncházi muzsikával várunk minden érdeklődőt!

A vonós táncház házigazdája ezen az estén:

SAJÓ BANDA

A moldvai táncház házigazdája:

BERKA

A 2008-ban alakult Berka együttes idén ünnepli tizenötödik születésnapját. Az igen változatos moldvai csángó dallam- és táncrepertoárral sokat foglalkoztak a zenekar tagjai. E tájegység iránti szeretetüket és tiszteletüket immár több, mint egy évtizede tartó, kéthetente megrendezésre kerülő táncházsorozatukkal igyekeznek kifejezni.

„Zenekarunk felállása az elmúlt évben sokat alakult, változott. Igyekszünk a Berka közösség korábbi és jelenlegi aktív tagjaiként őrizni a szakmai tudást, zene iránti szeretetet. Ami azonban minden szakmai szempontot felülír zenekarunk filozófiájában, az a zenekaron belüli baráti szálak ápolása, családjaink bevonása ebbe a közösségbe, és gyermekeinknek a népzene iránti szeretetünk továbbadása.”

Jegyár: elővételben 1500 Ft, az esemény napján 2000 Ft

https://www.facebook.com/events/332969499628977/

more

Mikor?

(Péntek) 8:30 DU - 8:30 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.