Botanikai illusztrációk workshop - Orchideák vonzásában

13feb.6:00 DU8:00 DUBotanikai illusztrációk workshop - Orchideák vonzásában

Mi ez?

🔖Jegyek: https://bit.ly/OrchideákVonzásában_workshop
📍Helyszín: 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 6.
YBL 6 Művészeti Tér

Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén. Ezúttal a magyar botanikai illusztráció meghatározó művészének, Csapody Verának – elsősorban orchideákat ábrázoló – alkotásaiból inspirálódunk, majd akvarell (gouache) technikával mi is megfestünk egy orchideát.

A botanikai illusztráció a növények formáinak, színének, textúrájának és részleteinek ábrázolását jelenti, amely többek között a növényfajok gyógyászati célú azonosításában segített. A botanikai illusztrációk, melyek egykor a tudományt és gyógyítást szolgálták, ma már esztétikai szerepet is betöltenek.

Minden alkalom rövid bevezetővel indul: az ókortól napjainkig fellelhető gyógynövények, virágok és egyéb növények ábrázolásáról, szimbolikájáról, orvosi és gyógyításban betöltött szerepéről.
Legendák nyomába eredünk: a gazdagon illusztrált Voynich-kéziratot tényleg apácák rajzolták vagy esetleg Leonardo korai műve volt? Középkori gyógyszerkönyv vagy alkimista kézirat lehetett? Utánajárunk a botanikai rajzolás magyar vonatkozásainak is. Füvészkertünk története szintén a botanika jegyében bontakozik ki. De kalandozunk egy kicsit a magyarországi botanikus kertekben is.

A ráhangoló előadás után megrajzoljuk, megfestjük egy gyógynövény vagy virág képét. Útmutatást és a szükséges kellékeket (merített papír vagy jó minőségű karton, fekete tűfilc a kontúrozáshoz, ceruza, akvarellfestékek, ecsetek) biztosítjuk.
A workshopon elkészített alkotást maradandó műként hazavethetik, és díszíthetik vele otthonaikat a résztvevők.

A workshop Időtartama: 90 perc (30 perces bevezető és 60 perces alkotás)
Ajánlott korosztály: 14 éves kortól

https://www.facebook.com/events/817527606814258/?event_time_id=817527613480924

more

Mikor?

(Kedd) 6:00 DU - 8:00 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.