Dél-Alföldi Szaxofonegyüttes: Kiáltástól suttogásig

15márc.7:30 DU9:00 DUDél-Alföldi Szaxofonegyüttes: Kiáltástól suttogásig

Mi ez?

◖ Dél-Alföldi Szaxofonegyüttes: Kiáltástól suttogásig ◗

Burány Béla Pöcök zentai, Szokolay Dongó Balázs tótkomlósi és Ágoston Béla szarvasi származású szaxofonosok kiegyensúlyozott, de a hangszer összes árnyalatát felvonultató játékát keretezi Benkő Róbert bőgő és Geröly Tamás Sándor dobos legendás ritmusszekciója.

A Dél-Alföldi Szaxofonegyüttes sajátos „Art Ensemble of” hangzásával a kilencvenes évek közepétől a magyar free jazz vonalának meghatározó alakja. Klubjuk működött a Közgáz Jazz klubban, a Benczúr utcai Postás zeneiskolában – a Benczúr klubban, a szegedi Impala Házban. Rendszeresen koncerteztek a Fonóban, többször játszottak a Szabados György nevével fémjelzett Kassák Karácsonyokon. Gyakori résztvevői voltak a Hartyándi Jenő vezette győri Mediawave filmfesztiválnak, és a zenekar visszatérésének helyszínt adó, Drienyovszki András vezette Szegedi Jazznapoknak is. A 2000-es évek elején tartós együttműködésük volt Szelevényi Ákossal és a Nagy József vezette Jel Színházzal. Három cd-jük jelent meg, melyeken a hangok szabad rendeződésének ősi alapokon nyugvó népzenei ihletettségű témáit a jazz formavilágával egyesítették.

A koncert Jazztörténeti Unicum.

=========================

🌏 Helyszín: Magyar Zene Háza, Koncertterem
📅 Időpont: 2024. március 15. 19:30
BŐVEBBEN A PROGRAMRÓL:
https://zenehaza.hu/esemeny/del-alfoldi-szaxofonegyuttes-kialtastol-suttogasig

Teltházas koncerteknél azt javasoljuk, hogy nézzetek körül hivatalos másodlagos jegyértékesítő partnerünk, a TicketSwap felületén. Itt korábban megvásárolt, mégis eladó sorba került jegyeket találhattok korrekt áron, teljes biztonsággal. A Facebookon sajnos gyakran bukkannak fel hamis profilok, amelyek nem létező jegyeket kínálnak az események beszélgetésében. Ezek helyett minden esetben válasszátok a TicketSwapot, ahonnan a vásárolt jegyetek biztosan megérkezik!

https://www.ticketswap.hu/location/magyar-zene-haza/169122

Látogassátok meg a Magyar Zene Háza honlapját az aktuális koncertekért és információkért!

https://www.facebook.com/events/1794583954339732/

more

Mikor?

(Péntek) 7:30 DU - 9:00 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.