Doggos, Castilho (PT) // A38 Hajó

07feb.8:00 DU8:00 DUDoggos, Castilho (PT) // A38 Hajó

Mi ez?

Jegyek: https://bit.ly/4avgclc

Doggos

A 2017 végén alakult Doggos könnyedén lavírozik a pop, az indie és a glam-rock között. Koncertjein bármi megtörténhet a feszes garázsos riffeléstől kezdve egészen a sokperces, giccses power ballad-ig. A pécsi banda először a KERET blog ‘Kikeltető’ nevű tehetségkutatóján bukkant fel. Azóta felléptek többek közt az Ördögkatlan, Művészetek Völgye, Pécsi Egyetemi Napok, Fekete Zaj és Kolorádó fesztiválokon, koncerteztek az Esti Kornél, a Margaret Island és a Ricsárdgír vendégeként, valamint három Magyar Klipszemle jelölést és egy díjat is maguk mögött tudhatnak.

2022-ben bekerültek a Hangfoglaló Program induló zenekari alprogramjába. Ennek keretében adták ki első magyar nyelvű szerzeményüket, Hozzám van szerencséd címmel. A klipet 2023-ban a Klór című megjelenés, majd az első anyanyelvi EP követte Agymasszázs címmel.

Castilho (PT)

Pedro Castilho, a Savanna pszichedelikus rockzenekar szintetizátoros és háttérvokalistája. 2017 végén tűnt fel a lágy, melankolikus hangzású ‘Come Back’ című debütáló kislemezével, amivel rögtön a kritikusok elismerését is bezsebelte hazájában. 2018 végén jelent meg második dala, a ‘Moving Fast, Moving Slow’, 2019 nyarán pedig a ‘Lucky Ones’ című harmadik száma, amelyek a nemzetközi zenei kurátorok figyelmét is felkeltették.

Ezek a kislemezdalok, valamint a ‘Numbers’ és a ‘Looking for Ways’ című két vidám számmal együtt, képezik az alapját debütáló albumának, a Today we’ll be the lucky ones-nek, amelyet az amerikai Pitch & Prose kiadó és a portugál pontiaq jelentetett meg. A kilenc dalból álló gyűjtemény egy formabontó szintipop-gyöngyszem, amely gazdag textúrájú szintetizátorokkal és gitárokkal, szellős énekkel, ízléses csipetnyi pszichedeliával és a frontember Pedro Castilho jóvoltából felemelő hangulattal rendelkezik.

A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány, és a Liveurope program támogatásával valósul meg.

https://www.facebook.com/events/1283981469119688/

more

Mikor?

(Szerda) 8:00 DU - 8:00 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.