Életminőség méréssel kísért színházi tréningfolyamat

06dec6:30 DU9:00 DUÉletminőség méréssel kísért színházi tréningfolyamat

Mi ez?

November 29-én szerdán 18h30-tól várják először azokat a felnőtteket, akik a 3 hónapos, 10 tréning alkalomból, és az egészségmérések elemzésére szolgáló, két külön találkozásból álló színházi csoport-folyamatra jelentkeznek, amelynek díja 105.500 forint. Az ár magában foglalja az Overskudd szenzorok három havi korlátlan használatát is. Az utolsó tréning: február 28.
Az ELTE hallgatói és oktatói 15% kedvezményben részesülnek!
Jelentkezés:
https://forms.gle/ThqWrs1RRdxYTktE9

A tréninget Simon Balázs rendező, színházi szakember vezeti, aki posztdoktori kutatása kapcsán 2021 -ben került kapcsolatba az E-Mind kutatócsoporttal, ahol dr. Cserjési Renáta pszichológussal és Valachiné Geréb Zsuzsanna művészet terapeutával közösen kidolgoztak egy kísérleti programot, melyben a művészetterápiás és részvételi-színházi tréning, stresszállapotra gyakorolt hatását vizsgálták.

„Kutatásaink megerősítették azt azt az alapvető felismerést, hogy a művészeti gyakorlatok stresszt enyhítő, vitalizáló hatása jól mérhető. Az informális eredmények azt mutatják, hogy az Expresszív- és Művészetterápiákhoz hasonlóan, a színházi tréning is jelentősen csökkenti a szorongást, és hosszabb távon ellenállóvá tesz a stresszel szemben.”

Ennek a kutatásnak az eszközkészletét ajánlják fel az őszi és téli időszakban a színházi csoportba jelentkezők számára, beleértve a kérdőívek (STAI, PANAS, Big5) felvételét és az egészségmérő digitális eszközök rendszeres, a kutatócsoport szakemberei által támogatott használatának lehetőségét. A résztvevők kérhetik a csoportfolyamatok hatásának személyre szabott mérését: mely a folyamat előtt és utáni személyiségkérdőívek felvételét és a szívritmus mérő műszer, az Overskudd, háromhavi, különlegesen kedvezményes árú használatát (overskudd.com). A szenzor és az elemzőfelület segítségével, a saját telefonnal rögzített mérések, és naplóbejegyzések révén, követhetővé válik a nap különféle tevékenységeinek aktuális stresszterhelése. A résztvevő adatai nem automatikusan kerülnek kutatási célú felhasználásra, azokkal a résztvevő szabadon rendelkezik.

A színházi tréning során szabályjátékokat és az improvizációkat ajánlunk, amelyek meghozzák a flow élményét. A részvételi színházi tréning az áramlat optimális előfeltételei szerint épül fel, folyamatos mozgásban, káosz és rend, nyugalom és izgalom között. A játék hatékonyan oldja a viselkedés és az érzelmek kontrollját. A tréning során, a játékszabályok biztosította tiszta keretek között játszunk és dolgozunk együtt. A performatív játékok pozitív hatásának másik nagyon fontos hatóanyaga a páros és kicsoportos alkotómunka közben létrejövő felszabadult személyes kapcsolat, amelyeket a résztvevők a színház biztonságos terében megélhetnek. A személyes fejlődés megfogható, nem csak a figyelem és az önbizalom terén, hanem pozitív változásokat tapasztalhatunk a személyes emlékekből táplálkozó improvizációk során megjelenő új otthonos viselkedéselemek, a viselkedés repertoárba történő beépülése során is. A tréningek során is zajló mérések különleges lehetőséget nyújtanak a társas helyzetben átélt stressz mértékére és jellegére vonatkozóan. A résztvevőknek az átélt élményekről, a stressz/ellazulás adatokról és a kérdőívek visszajelzéseiről két alkalommal llesz ehetősége beszélni az E-MIND kutatócsoport pszichológusaival.

A tréningek az Erzsébet királyné útja 18. alatt található, Fűszer&Csemege közösségi térben lesznek. (Bejárat az Uzsoki utca felől, keresd a tojást!)

https://www.facebook.com/events/168861282934103/?event_time_id=168861292934102

more

Mikor?

(Szerda) 6:30 DU - 9:00 DU

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.