Esterházyak a zene fősodrában / Hangadó – Tóth Árpád előadássorozata

07ápr.12:00 DU1:30 DUEsterházyak a zene fősodrában / Hangadó – Tóth Árpád előadássorozata

Mi ez?

++ Hangadó – Tóth Árpád előadássorozata ++

A 18. századtól kezdve a 20. század elejéig az Esterházyak voltak Magyarország legbefolyásosabb családja. Kiterjedt családjuk több ágában a zene igen fontos szerepet töltött be, így sokuk kiváló zenész volt, valamint koruk legnagyobb muzsikusaival tartottak fenn jó kapcsolatot.

Többé-kevésbé közismert Joseph Haydn hosszú kötődése a családdal, de vajon ki komponálta valójában a Harmonia Caelestist? Mi volt Esterházy Miklós szuperképessége? Mi köze volt Lisztnek az Esterházyakhoz és ki volt Schubert egyetlen szerelme? Hogyan kapott magyar ajánlást Chopin egyik legnehezebb zongoraműve, és kinek írt számos művet Parish-Alvars, a 19. század egyik legfontosabb hárfaművésze? Szemelvények a magyar kultúrtörténet kevésbé ismert fejezeteiből.

Kalandozások a zenében az ország legszórakoztatóbb, legbeszédesebb ének-zene tanárával. Tóth Árpád nem csak kiváló előadó, karnagy és művész, de magával ragadó előadásaival azt is képes elérni, hogy még a legbátortalanabb emberek is lépjenek egy lépést előre. Ezúttal az Esterházyak szerepelnek a fókuszban.

=========================

🌏 Helyszín: Magyar Zene Háza, Koncertterem
📅 Időpont: 2024. április 7. 11:00
BŐVEBBEN A PROGRAMRÓL:
https://zenehaza.hu/esemeny/esterhazyak-a-zene-fosodraban

Teltházas koncerteknél azt javasoljuk, hogy nézzetek körül hivatalos másodlagos jegyértékesítő partnerünk, a TicketSwap felületén. Itt korábban megvásárolt, mégis eladó sorba került jegyeket találhattok korrekt áron, teljes biztonsággal. A Facebookon sajnos gyakran bukkannak fel hamis profilok, amelyek nem létező jegyeket kínálnak az események beszélgetésében. Ezek helyett minden esetben válasszátok a TicketSwapot, ahonnan a vásárolt jegyetek biztosan megérkezik!

https://www.ticketswap.hu/location/magyar-zene-haza/169122

Látogassátok meg a Magyar Zene Háza honlapját az aktuális koncertekért és információkért!

https://www.facebook.com/events/847856140247824/

more

Mikor?

(Vasárnap) 12:00 DU - 1:30 DU(GMT+02:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.