Győri Balett: GisL

26márc.7:00 DU7:00 DUGyőri Balett: GisL

Mi ez?

A Giselle a 19. századi romantikus balett stílusteremtő remekműve, népszerűsége a mai napig töretlen, címszerepe minden balerina álma. Az 1841-ben bemutatott darab Adolphe Adam muzsikájával hódította meg a világot. A produkció valódi kuriózum – a Győri Balett előadásában e misztikus, egyszerre gyönyörű és borzongató történet ezúttal Lajkó Félix zenéjével kel új életre.
A koreográfus, Velekei László így nyilatkozott: „Nekem minden alkotásnál van egy vízióm. A Giselle esetében a halálba táncoltatás volt az a kép, amelynek alapján dolgozni kezdtem. A falusi lány szerelmi csalódása és földöntúli léte történetének esszenciáját egy felvonásba sűrítettem össze. Olyan előadásra törekszünk, amely színházi, egyben balett-, ugyanakkor önálló koncertélmény is.”

A bemutató a Bartók Tavasz keretében a Győri Balettel és a Fonó Budai Zeneházzal közös programként, a Müpa szervezésében valósult meg.

//
Giselle is the genre-defining ballet of the 19th century romantic period. Its popularity remains unbroken to this day and the title role is every ballerina’s dream. Premièred in 1841, the work conquered the world with the music of Adolphe Adam. The production is a genuine treat – the Ballet Company of Győr takes us through this mystical story that is in equal turns beautiful and horrifying, revitalised by the music of Félix Lajkó. The enchanting story of the girl compelled to dance herself to death is made truly unforgetable.
Said choreographer László Velekei: „With every work, I have a vision. With Giselle, it was the image of being danced to death that set me off working. The country girl’s amorous disappointment and afterlife are condensed into a single act. We are after a production that is theatre, ballet and a concert in its own right.”

The première was an event of the Bartók Spring is presented by Müpa Budapest as a joint event with the Ballet Company of Győr and the Fonó Music Hall.

///
A Müpa social media házirendje:
https://www.mupa.hu/kozossegi-mediafeluleteinkre-vonatkozo-szabalyok
https://www.mupa.hu/en/social-media-policies

https://www.facebook.com/events/212441375031785/

more

Mikor?

(Kedd) 7:00 DU - 7:00 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.