Hajdu Szabolcs: KÁLMÁN - NAP

30jan.6:00 DU7:30 DUHajdu Szabolcs: KÁLMÁN - NAP

Mi ez?

Hajdu Szabolcs:
KÁLMÁN – NAP

A Kálmán-nap arról az életszakaszról szól, amikor a történet szereplői felismerik, hogy minden csak ismétlődés az ember életében, sok fordulat már nem várható, nincs több kockázatvállalás, őrzése van annak, ami már megvan, mert nincs idő és erő újrakezdeni.

A történetek mindig ugyanazok, csak más és más fénytörésben tűnnek fel a különböző időszakokban. Megtalálni a nyelvet, a hangütést, hogy érvényesen szólalhassanak meg ezek az alapmesék ez erős motiváció mindannyiunk számára. Életre kelteni, jelenidejűvé tenni az archetipikus karaktereket, hogy felismerhetőek és beazonosíthatóak legyenek. A jelen tettenérése, megragadása a cél, hogy a beazonosíthatóság révén, továbbgondolásra késztessünk, támpontokat adjunk a problémák feldolgozásához.

A történet, történetünk látszólag egyszerű, egy kis semmiség, végtelenül hétköznapi eset, apró ügy. De mi pontosan ezt a picit szeretnénk megmutatni, mert hiszünk benne, hogy ami a papíron láthatatlan, a színpadon láthatóvá válik, az apróság nagy lesz, éppen akkora méretű, ami már elég a beazonosíthatósághoz, ami tájékozódási pontokat, megerősítést, esetleg vigasztalást ad a nézőnek.

Szereplők: Pető Kata, Földeáki Nóra, Hajdu Szabolcs, Gelányi Imre, Szabó Domokos
Díszlet: Antal Balázs
Fény: Bántó Csaba
Zene: Hevesi Nándor
Asszisztens: Rezek Bori
Írta és rendezte: Hajdu Szabolcs

A Látókép Ensemble előadása.

Produkciós partnerek: REÖK – Szeged; Páholy Lakásszínház – Debrecen; B32 – Budapest

https://www.facebook.com/events/898184008543655/

more

Mikor?

(Kedd) 6:00 DU - 7:30 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.