Hangosan lépek és visszhangzik az Oktogon

01feb.7:00 DU8:50 DUHangosan lépek és visszhangzik az Oktogon

Mi ez?

SzínMűhely Produkció:

Hangosan lépek és visszhangzik az Oktogon

„Büszkék vagyunk, hogy miénk a világ? És ha a miénk, merre visszük tovább? Meddig bírjuk cipelni? Ha leejtjük, vajon összetörik vagy visszapattan, mint egy gumilabda? De mit tehetnék én, itt, egyedül, egy ilyen buborékba zárva?”

A darab apropója a fiatalok által megélt szabadságvesztés, a biztosnak hitt koordináták elvesztése, de hogy ezt a pandémai során tapasztalták meg először igazán, mára csak egy emlék maradt. Az élmény ugyanakkor túlmutat önmagán, örök bizonytalanságba taszítva az itt és mostot. A darab szerzői maguk az érintettek, olyan érettségiző, vagy egyetemi éveiket kezdő fiatalok, akiket a pandémia életük talán legfontosabb időszakában állított meg, mégis számtalan lelki, érzelmi és mentális tapasztalattal gazdagodtak.

A jelenetekből Pass Andrea rendezett előadást, a szereplők részben maguk a szerzők, részben hivatásos, fiatal színészek. A diákok az írás folyamata során egyre mélyebbre ástak, máskor borzongató magaslatokig merészkedtek, érzékenyen felmutatva generációjuk közérzetét. Egy új paradigma mentén kirajzolódó világlátás ez, a társadalmi igazságtalanságokra, az emberi méltóságot sértő gesztusokra fájdalommal reagáló, egymásra óvón figyelő karakterekkel és törékeny sorsokkal.

„Olyan komplex, fiatalok által írt és gondozott darabról beszélünk, amit turnéztatni kellene iskolákban. De amit látunk, túlmutat az informáláson. Lírai és bátran elemelt, belülről sziporkázik a nyelve és teljes eszköztára. Mégis bárki tud szabadon és biztonságosan csatlakozni az Oktogon képtelenségében rendőrök elől bújkáló sulisokhoz.” Kósa-Szigety Zsófia (szinhaz.online)

Írók: Kiskos Bíborka, Gajda Anna, Nyári László, Papp Mátyás, Romvári Boldizsár, Terecskei Aliz, Tóth Kata, Tóth Klarissza

Játsszák: Georgita Máté Dezső, Kenéz Ágoston, Martinkovics Máté, Gajda Anna, Nagy Rebeka, Papp Mátyás, Tóth Zsófia

Zene: Bartha Márk
Videó: Karcis Gábor
Fényterv: Langó Ádám
Jelmez: Pető Kata
Rendezőasszisztens: Vajdai Veronika
Művészeti konzulens, produkciós vezető: Szilágyi Mária
A darabot összeállította és rendezte: Pass Andrea

A SzínMűHely Produkció előadása.

Külön köszönet Hajdu Szabolcsnak és a Telexnek.
A felhasznált Telex-videó szerzője Földes András.

Támogatók: NKA, EMMI, EMET, Három Holló, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, FÜGE Produkció, SzínMűHely Alapítvány

16+

https://www.facebook.com/events/1026618108424508/

more

Mikor?

(Csütörtök) 7:00 DU - 8:50 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.