Hogy vagy lelkileg - 5 alkalmas pszichológai workshop

15feb.6:00 DU9:00 DUHogy vagy lelkileg - 5 alkalmas pszichológai workshop

Mi ez?

„Hogy vagy lelkileg?” – önismereti, pszichológiai és meditációs 5 alkalmas kurzus

Sokszor teszik fel nekünk ezt az elsőre egyszerűen hangzó kérdést, amire aztán semmitmondó válaszokat adunk, udvariaskodunk, mert igazából nem szeretnénk senkit terhelni a bajainkkal.
Lehet, hogy mi magunk sem vagyunk tisztában azzal, valójában hogyan érezzük magunkat.

A sorozat célja, hogy megismerjük pszichés működésünk alapvetéseit és hogy, hogyan alakulnak ki felnőtt életünk mintázatai.

Nagyon könnyen felcímkézzük magunkat vagy másokat valamivel, amiről igazán nincsenek is pontos fogalmaink. Pillanatok alatt felállítunk egy felszínes pszichológiai diagnózist, sokszor kéretlenül.

A célunk az a sorozattal, hogy azok, akik részt vesznek be tudják pontosan azonosítani magukban vagy másokban azokat a kibillent állapotokat, amelyek megnehezítik a hétköznapjaikat, annak érdekében, hogy tudják, mivel állnak szembe. Mert ha ezt tudják, akkor tudják azt is, hogyan viszonyuljanak hozzá. Kitől kérjenek segítséget és milyen típusú segítséget kérjenek.

A három órás alkalmak nagyon jók arra, hogy eloszlassuk azokat téves információkat, amiket úgy általában gondolunk ezekről illetve, hogy magunkban is őszintén meg tudjuk vizsgálni ezeket az állapotokat.

Ahhoz, hogy változtatni tudjunk lelki közérzetünkön, be kell azonosítanunk, mi is történik bennünk. Például visszatérően azt tapasztaljuk, hogy bizonyos emberek, vagy helyzetek a reálisnál sokkal intenzívebb, vagy érthetetlen reakciókat váltanak ki bennünk, és szeretnénk megérteni, mi ennek az oka.
Az alkalmak során megismerjük pszichés működésünk alapvetéseit, megértjük, hogyan alakul ki felnőtt életünk megannyi mintázata ( személyiségünk formálódása, szüleinken keresztül érkező lenyomatok, transzgenerációs örökségünk, sorsunk törvényszerűségei)
A kurzuson minden résztvevő mélyebben ráláthat önmagára, megértjük, honnan erednek elakadásaink, és ami talán a legfontosabb: mit tegyünk ezekben a számunkra kihívást jelentő helyzetekben.
Az alkalmakat egy rövid előadással kezdjük, melyet beszélgetés, gyakorlatok követnek, hogy élőben is
megtapasztaljuk az elhangzottakat.

Ezt követően egy pránajámát (légzőgyakorlatot) és/vagy egy meditációs technikát is tanulunk minden alkalommal: ezek segítségünkre lehetnek saját nehéz helyzeteink kezelésében.
Zárt csoport keretében tartjuk a foglalkozásokat ( minden alkalmon ugyanazokkal a résztvevőkkel találkozhatsz), annak érdekében, hogy ebben az ismerős, biztonságos légkörben bizalommal feltehesd kérdéseidet, és zavartalanul tudjál befele figyelni.
Időpontok, témák: csütörtök esténként, 3 óra időtartamban, 18:00 – 21:00

Február 15. és 29. , március 14. és 28., április 11.

Program:
2023. február 15.
Mindennapi szorongásaink (pánik, fóbiák, kényszerek, testi tünetképzés, hypochondria, érzelmi evés)
Február 29.
Érzelmi hullámvasút (melankólia, kiégés, depresszió, bipolaritás, és egyéb zavarok)
Március 14.
Mi is pontosan a személyiségzavar? Mit kezdjünk vele? (nárcisztikus, borderline és egyéb zavarok)
Március 28.
Párkapcsolati kérdések (társtalálás nehézségei, társfüggőség, párkapcsolati konfliktusok, válás, magány ….és a ti történeteitek)
Április 11.
Transzgenerációs kérdések – családi karma

Hol? Személyesen az Útközben Jóga Óbuda jógastúdióban (1037 Budapest Kunigunda útja 18.)

Részvételi díj: 75.000 Ft/5 alkalom.
Jelentkezés az űrlapon: https://forms.gle/zwX2ukk7DEiDCfmf6

A kötött csoportlétszám miatt a jelentkezéseket beérkezési sorrendben tudjuk figyelembe venni, max. 20 fő vehet részt.

Foglalkozásvezetők:
dr. Preisz Éva Eszter pszichiáter, önismereti csoportok vezetője és Brávácz Alexandra jógaoktató, az Útközben Jóga közösség vezetője

Mire számíthatsz?
Ha érdekel a pszichológia, ha úgy érzed elakadtál a saját életedben, vagy a környezetedben segítenél valakinek, aki közel áll hozzád, ha egyszerűen van olyan témád, amiről szakemberektől szívesen hallgatnál egy biztonságos, támogató közegben, akkor várunk szeretettel.
Miért jó a csoport? A nyári táborok tapasztalásai még inkább elmélyítették azt a meggyőződésünket, hogy csoportban dolgozni sok szempontból hatékonyabb, mint egyénileg. Más történetéből rengeteget tudsz tanulni amit hasznosítani tudsz a saját életedben. Ezen túl olyan visszajelzésekkel gazdagodhatsz, amit a mindennapi életteredben nem tapasztalsz meg. A meditációk alkalmával megtanulsz jobban kapcsolódni önmagadhoz, a fizikai és az energetikai testedhez, gondolataidhoz, érzelmeidhez.
Megtanulod, hogyan tudsz fókuszáltabb lenni, hogyan tudod a figyelmedet azon rajta tartani, amin te szeretnéd, hogyan kerüld el azt az élményt, hogy a hullámok összecsapnak a fejed fölött. A meditációt mindig légzőgyakorlatok előzik meg: a jógából ismert pránajáma technikák segítenek felkészülni a meditációra, de nagyon jó eszközök a különböző szorongásos állapotok kezelésére is.
Bejelentkezés és fizetés a Motibroban 6 héttel az esemény előtt vagy bármikor személyesen a központi stúdióban (Útközben Jóga Óbuda III. Kunigunda útja 18.)
Várunk szeretettel!
Brávácz Alexandra és dr. Preisz Éva Eszter
www.utkozbenjoga.hu

https://www.facebook.com/events/833743901732010/?event_time_id=833743915065342

more

Mikor?

(Csütörtök) 6:00 DU - 9:00 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.