Holpert Simon tárlatvezetése a Lángok és Formák: Tűz által ihletett Művészetek című kiállításban

18jan.6:00 DU7:30 DUHolpert Simon tárlatvezetése a Lángok és Formák: Tűz által ihletett Művészetek című kiállításban

Mi ez?

Regisztráció: Gyergyák Kati gyergyak.kati@eotvos10.hu

Lángok és Formák: Tűz által ihletett Művészetek
Drabik István szobrász és Holpert Simon keramikusművész kiállítása
Szobrok, rajzok és fotók

Drabik István Munkácsy Mihály-díjas, a kovácsoltvas és a vékony huzalok mesteri összhangjával kísérletező szobrász. Absztrakt és antropomorf formái az emberi lélek és az absztrakt gondolatok kifinomultságát örökítik meg. Munkái a fémek erejét és tulajdonságait hangsúlyozzák, legyen szó portrékról vagy absztrakt kompozíciókról. Új rajzai is bemutatásra kerülnek ezen a kiállításon.

Holpert Simon kerámiái interaktív élményt nyújtanak. „Missing Part” sorozata érinthető szobrokat mutat be, amelyek párnán vannak, megfoghatóak és más pozícióban visszatehetőek. Így mindig más és más érzelmet közvetíthetnek. „Blue Moon Appearance” című installációja az egyik különleges pontja a kiállításnak. Holpert Simon tavasszal, 2023-ban fotósorozatot tervezett Matolcsi Jákobbal és Budavári Lizával, melyben a „Blue Moon” műalkotásokat elegánsan állították színpadra. A megjelenés és a belső szépség közötti kapcsolatot kutatva ezt a kreatív törekvést mélyíti el.

A „Lángok és Formák: Tűz által ihletett Művészetek” cím mélyebb értelmet ad ennek a lenyűgöző kiállításnak. Drabik és Holpert, szomszédok az életben és a művészetben, a tűz erejét használják fel alkotásaik létrehozásához. A fémek hevítése és a kerámia színhatásai mind a tűz varázsának köszönhető. Ez a közös pont az ő munkájukban nem csupán egy anyagi elem, hanem szimbólum is – a szenvedélyé, az átalakulásé és a megújulásé. A kiállítás ezáltal nem csupán bemutatja művészetüket, hanem megidézi azt a lángoló szenvedélyt és lendületet, amely az alkotás minden pillanatában jelen van.

https://www.facebook.com/events/1596921834444545/

more

Mikor?

(Csütörtök) 6:00 DU - 7:30 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.