Jazz-tehetségbörze: Emingó

16feb.6:00 DU6:00 DUJazz-tehetségbörze: Emingó

Mi ez?

Az Emingó zenekar szándéka a jazzt mint szemléletmódot képviselni, az elődök hagyatékát a tagok személyiségén átszűrve önazonosan megmutatni. Zenéjükben jellemzőek az ismétlődő, egyszerű világzenei dallamok, a 12/8-os afrikai ritmusok, a hiphopos groove-ok. Bár a témák és arranzsok igen konkrétak, a zenekar nagy hangsúlyt helyez az improvizációra a szólókban. Túlnyomórészt saját szerzeményeket játszanak.

Szabó Balázs a Bartók Konziban Kollmann Gábor és Ávéd János tanítványa. A zeneszerzés és a zenei produceri munka is intenzíven foglalkoztatja. Pecze Ádám sokoldalúságához nem fér kétség, hiszen a zongora mellett ütőhangszeren és harsonán is folytatott tanulmányokat, sőt 2020-ban média design szakon szerzett diplomát. Jelenleg a Bartók Konzi hallgatója jazz-zongora szakon.
Horváth Botond gitártanulmányait Cseh Péter, Gyémánt Bálint, Horányi Sándor, Juhász Gábor és Oláh Szabolcs irányítása alatt végezte. Jelenleg a Zeneakadémia másodéves hallgatója. Ambrus András szerteágazó érdeklődését mutatja, hogy míg 2023-ban a Bartók Konziban Csuhaj-Barna Tibor tanítványaként OKJ-s vizsgát tett jazzbasszusgitár szakon, a BME kognitív idegtudomány mesterszakának is hallgatója. Botonddal együtt mindketten tagjai a Sárközi Dina Quintetnek, a Zækarnak és a Parvarónak. Horváth Máté és Arató Illés tanulmányait egyaránt Geröly Tamás és Serei Dániel növendékeként végezte a Bartók Konzi jazzdob szakán. Máté a Sárközi Dina Quintetet, Illés a Pandora Projektet, a Public Fieldét és az Ohnodyt is erősíti.

A rendezvényre a belépés díjtalan.

A Jazz Showcase további részletei ide kattintva érhetők el: https://mupa.hu/programok/jazz-showcase-2024

///
A Müpa social media házirendje:
https://www.mupa.hu/kozossegi-mediafeluleteinkre-vonatkozo-szabalyok
https://www.mupa.hu/en/social-media-policies

https://www.facebook.com/events/378583437887070/

more

Mikor?

(Péntek) 6:00 DU - 6:00 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.