Jazzliget // Gáspár Károly Trió km. Gereben Zita

16feb.7:30 DU7:30 DUJazzliget // Gáspár Károly Trió km. Gereben Zita

Mi ez?

Jazzliget sorozatunk februári estjén Gereben Zitával és a Gáspár Károly Trióval találkozhatnak a jazz muzsika szerelmesei.

Gereben Zita a hazai könnyűzenei élet kiemelkedő énekes-dalszerzője. Saját zenekarát 2009-ben alapította, akikkel eddig három, saját szerzeményeket tartalmazó nagylemezt jelentetett meg. A jazz stílusába sorolható Ready for the sun után populárisabb vizekre eveztek az Our Places című második albummal, amit a magyar nyelvű dalokat tartalmazó, Az én fesztiválom című korong követett. Széles műfaji spektrumot lefedő repertoárjukban az R’n’B, a pop, a blues, és a jazz stílusjegyeit is magukon viselő szerzemények szerepelnek. Az énekesnő zenei pályája során számos hazai formációval dolgozott együtt, tagja volt az Emil.RuleZ! zenekarnak, a Gringo Sztárnak, valamint a Modern Art Orchestra, a Transform Quintet, a Random Trip zenekaroknak, és a Nagy János Trióban is közreműködött. Zenekara a hazai zenei élet elismert muzsikusaiból áll. Az összeszokott csapat hangzásvilágát jelentősen alakítja a zenészek egyedi zenei világa, játékuk szabadsága.

Gáspár Károly zongorista a hazai jazz élet egyik meghatározó szereplője. Sokrétű zenei tevékenysége mellett a Karc FM szerkesztő-műsorvezetője volt hét évig, a JazzMa.hu kritikai rovatvezetőjeként pedig 2013-2023 között tevékenykedett. Jelenleg a Gramofon zenei magazin munkatársa.

Triójával saját kompozíciókat és jazz standard-eket egyaránt műsoron tartanak. Zenéjükre jellemző, hogy friss és előremutató, romantikus és esztetizáló, ugyanakkor tiszteletben tartja a mainstream jazz hagyományait.

Az esemény a Nemzeti Kulturális Alap és a Hangfoglaló Programiroda támogatja.

https://www.facebook.com/events/909970240463947/

more

Mikor?

(Péntek) 7:30 DU - 7:30 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.