Kaliforniai álmodozók #2 (hippi zenekarok, US, 60s) || Rock and Roll Szabadegyetem #20

10jan.7:00 DU8:30 DUKaliforniai álmodozók #2 (hippi zenekarok, US, 60s) || Rock and Roll Szabadegyetem #20

Mi ez?

◖Rock and Roll Szabadegyetem #20 – Jávorszky Béla Szilárd előadása◗

A Rock And Roll Szabadegyetem soros előadásán az 1964 és 1966 közötti amerikai brit invázióról, illetve a beat szigetországi kiteljesedéséről lesz szó. B-Day és Beatles, Dave Clark Five és Herman’s Hermits, Troggs és Who, Kinks és Pretty Things. Meg persze a korszak legfontosabb médiumai, mindenekelőtt a Radio Luxembourg és a Top Of The Pops.

Ahogy az Egyesül Államokban is a „vidéki” nagyvárosokban (Nashville, Memphis, New Orleans, Detroit) született meg a rock and roll, hasonlóképpen Angliában is a „vidéki” nagy iparvárosokból (Liverpool, Manchester, Newcastle, Birmingham) indult hódító útjára az új zene. Mindenekelőtt Liverpoolból, a legnagyobb északi kikötővárosban, mely hangulatával, lakóinak kevert faji összetételével, társadalmi, szociális feszültségeivel leginkább emlékeztetett az amerikai Dél városaira. Majd nem sokkal később az amerikai rock and roll brit változata, a beat fokozatosan átírta nemcsak a szigetország, hanem az európai kontinens populáris zenéjének történetét is.

=========================

Az MZH Multimédiás Könyvtár és Klubban 2022-ben havi rendszerességgel indult állandó program, a Rock and Roll Szabadegyetem a nemzetközi poptörténet legfontosabb folyamatait és előadóit mutatja be. Az első két évad a kezdetektől az amerikai ötvenes évek alkonyáig tartó időszakkal foglalkozott, idén tavaszán az angliai beat kialakulása és kiteljesedése állt a középpontban. 2023 őszétől pedig megnézzük, hogy mi történt ezalatt az Egyesült Államokban, illetve hogy a hatvanas évek derekán a kaliforniai hippik miként válaszoltak az éppen zajló brit invázióra.

◗ Előadó | Jávorszky Béla Szilárd
◗ Előadás nyelve | magyar

=========================

🌏 Helyszín: Magyar Zene Háza, Multimédiás Könyvtár & Klub
📅 Időpont: 2024. január 10. (szerda), 19:00 – 20:30.
BŐVEBBEN A PROGRAMRÓL:
https://zenehaza.hu/esemeny/kaliforniai-almodozok-2-hippi-zenekarok-us-60s

Teltházas koncerteknél azt javasoljuk, hogy nézzetek körül hivatalos másodlagos jegyértékesítő partnerünk, a TicketSwap felületén. Itt korábban megvásárolt, mégis eladó sorba került jegyeket találhattok korrekt áron, teljes biztonsággal. A Facebookon sajnos gyakran bukkannak fel hamis profilok, amelyek nem létező jegyeket kínálnak az események beszélgetésében. Ezek helyett minden esetben válasszátok a TicketSwapot, ahonnan a vásárolt jegyetek biztosan megérkezik!

https://www.ticketswap.hu/location/magyar-zene-haza/169122

Látogassátok meg a Magyar Zene Háza honlapját az aktuális koncertekért és információkért!

https://www.facebook.com/events/313462711447553/

more

Mikor?

(Szerda) 7:00 DU - 8:30 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.