Kampec Dolores – „Jelet küldtem az égre” || Dupla lemezbemutató koncert

26jan.8:00 DU9:30 DUKampec Dolores – „Jelet küldtem az égre” || Dupla lemezbemutató koncert

Mi ez?

A Kampec Dolores együttest 1984-ben alapította Hajnóczy Csaba és Kenderesi Gabi. Sajátos, elismerten egyéni arculatával azóta folyamatosan jelen van a hazai és nemzetközi zenei életben. A megközelítésében állandó – artrockos, experimentális, avant-folkos, improvizatív elemekből kategóriáknak ellenálló –, tagságában (a két alapítót leszámítva) és megszólalásában folyamatosan alakuló formáció számos meghatározó lemezt készített lassan négy évtizedes karrierje során (Kampec Dolores – 1988, Levitáció – 1990, Tű fokán – 1993 stb.).

Most egy hosszabb, tízéves lemezcsendet törnek meg, igaz mindjárt két albummal is. Az egyik egy élő felvételeket összegyűjtő anyag, a másik új darabokat tartalmaz. Ezeknek lesz lemezbemutatója a Zene Házában január 26-án.

=========================

A Kampec Dolores eddigi diszkográfiája 11 lemezanyagot ölel fel (az eddigi utolsó, az improvizatívabb Tema Principale 2013-ban jelent meg), amelyeken mindig nagy szerep jutott a fúvósoknak. Grencsó István sok esztendőn át szerepelt az együttesben, koncerteken, hangfelvételeken és videókon, de ugyanígy megemlítjük Ágoston Bélát és Szokolay Dongó Balázst is. Az utóbbi időben a trombita került előtérbe. Udvardi Márton, a fiatal trombitás nemzedék kiemelkedő tagja nem csupán az új számokban jelent nóvumot, hanem átértelmezi a repertoárt is.

A januári koncert alkalmából a zenekar kettős lemezmegjelenést tervez. Egyrészt élő anyag kerül nyilvánosság elé, az életmű-repertoár javából. Anyaga négy koncert során került rögzítésre, Udvardi Márton trombita-játékával. A másik kiadvány a „Jelet küldtem az égre” munkacímet viseli, és új darabokat tartalmaz.

=========================

🌏 Helyszín: Magyar Zene Háza, Előadóterem
📅 Időpont: 2024. január 26. 20:00
BŐVEBBEN A PROGRAMRÓL:
https://zenehaza.hu/esemeny/kampec-dolores-jelet-kuldtem-az-egre

Teltházas koncerteknél azt javasoljuk, hogy nézzetek körül hivatalos másodlagos jegyértékesítő partnerünk, a TicketSwap felületén. Itt korábban megvásárolt, mégis eladó sorba került jegyeket találhattok korrekt áron, teljes biztonsággal. A Facebookon sajnos gyakran bukkannak fel hamis profilok, amelyek nem létező jegyeket kínálnak az események beszélgetésében. Ezek helyett minden esetben válasszátok a TicketSwapot, ahonnan a vásárolt jegyetek biztosan megérkezik!

https://www.ticketswap.hu/location/magyar-zene-haza/169122

Látogassátok meg a Magyar Zene Háza honlapját az aktuális koncertekért és információkért!

https://www.facebook.com/events/198402566609550/

more

Mikor?

(Péntek) 8:00 DU - 9:30 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.