Kovács Linda & Budapest Jazz Orchestra || Sunflower albumkoncert

28feb.7:30 DU9:00 DUKovács Linda & Budapest Jazz Orchestra || Sunflower albumkoncert

Mi ez?

◖Kovács Linda nagysikerű Sunflower albumát előadja Kovács Linda & Budapest Jazz Orchestra◗

Kovács Linda nevéről ma már sok minden eszünkbe juthat: a jazz énekesnő, az improvizatőr, a zeneszerző, a szövegíró és a hangszerelő is. Az énekesnő szinte minden létező felállásban alkotott már a duótól a trión, kvartetten át az oktettig, úgy, hogy a közelmúltban a big band műfajában is letette névjegyét a nagy szakmai és közönségsikert arató 2018-as szerzői lemezével, a Sunflower című albummal, amelyet a Budapest Jazz Orchestrával – a hazai big band zene egyik legjelesebb képviselőjével – készített.

A Sunflower Kovács Linda nyolc saját kompozícióját és hangszerelését tartalmazza, élőben eddig csak egyszer volt hallható, hiszen nem egyszerű egy bigbandes nagyművet színpadra állítani. Most tehát egy nagyon ritka alkalom adódik élőben is hallani ezt a remek művet, ráadásul ezen a koncerten a lemezanyagon túl új szerzeményeket is hallhatunk majd.

A koncert előtt Oláh Krisztián jazz-zongorista beszélget röviden Kovács Lindával a Sunflower lemezről.

=========================

A Kovács Linda-Budapest Jazz Orchestra közös album különösen pozitív visszhangot váltott ki a zenei szaklapok körében, a Magyar Narancs öt csillagra értékelte, a Jazzma.hu minden idők legjobb magyar jazz lemezei közé sorolta, valamint a Gramofon toplista harmadik helyére került. A Sunflower Kovács Linda leggrandiózusabb és talán legkifinomultabb alkotása, amelyben eklektikus zenei világa teljes egészében kibontakozik. A zenében felbukkan Bob Marley, Frank Zappa vagy éppen Stravinsky zenei öröksége, mindez persze a jazz tradícióival alkot színes zenei szövetet. Az este folyamán két vadonatúj szerzemény is megszólal majd, szintén az énekesnő által jegyzett műveket hallhat az elsők között a Zene Háza közönsége.

◗ Hallgass bele!
https://open.spotify.com/album/2AXR6sxXgP3q9IgkmbU1sy?si=jYHYsYVtQrmWVw4eF4-3dQ

=========================

🌏 Helyszín: Magyar Zene Háza, Koncertterem
📅 Időpont: 2024. február 28. (szerda), 19:30 – 21:00.
BŐVEBBEN A PROGRAMRÓL:
https://zenehaza.hu/esemeny/kovacs-linda-budapest-jazz-orchestra

Teltházas koncerteknél azt javasoljuk, hogy nézzetek körül hivatalos másodlagos jegyértékesítő partnerünk, a TicketSwap felületén. Itt korábban megvásárolt, mégis eladó sorba került jegyeket találhattok korrekt áron, teljes biztonsággal. A Facebookon sajnos gyakran bukkannak fel hamis profilok, amelyek nem létező jegyeket kínálnak az események beszélgetésében. Ezek helyett minden esetben válasszátok a TicketSwapot, ahonnan a vásárolt jegyetek biztosan megérkezik!

https://www.ticketswap.hu/location/magyar-zene-haza/169122

Látogassátok meg a Magyar Zene Háza honlapját az aktuális koncertekért és információkért!

https://www.facebook.com/events/873315253941535/

more

Mikor?

(Szerda) 7:30 DU - 9:00 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.