Levon Vincent (USA) | Kassem Mosse (GER) | Q3A aka Route 8 | Isu

02feb.7:00 DU11:00 DULevon Vincent (USA) | Kassem Mosse (GER) | Q3A aka Route 8 | Isu

Mi ez?

Nemzetközi house és techno klubest a Zene Házában! A kifinomult minimalizmusáról ismert amerikai Levon Vincent bemutatja élő műsorát, feltűnik az obskúrus house mágusa, Kassem Mosse Németországból, hazai oldalról Route 8 (Q3A álnéven) számítógépes játék ihletésű technóval, Isu, a magyar szcéna megkerülhetetlen pionírja pedig gondosan válogatott lemezeivel készül (Chicagóitól Detroiton át New Yorkig) a Koncertterem hangrendszerére. Az időben érkezők pedig Barnaq natúrborokat és pezsgőket kóstolhatnak. Találkozunk a tánctéren…

Levon Vincent (live) [Novel Sound]
Kassem Mosse (live) [Ominira, Workshop, The Trilogy Tapes]
Q3A aka Route 8 (live) [Delsin, This Is Our Time]
Isu (vinyl set) [Aktrecords, Technokunst]

Jegyek: https://bit.ly/3QfjXC2

LEVON VINCENT

Levon Vincent Jerseyben majd New Yorkban nőtt fel. A 80-as évek végén, kamaszként ismerkedett meg a DJ-zéssel, azóta játszik. Kívülálló, egész pályája során különutas művész. “House DJ vagyok, de szigorúan véve nem azt játszom.” – vallja. Novel Sound névre hallgató kiadójánál jelentette meg már ötvennél is több lemezét, melyeket Marcel Dettmann és Craig Richards is előszeretettel pörget. Jelenleg Berlinben él, visszatérő vendége a Panorama Bar, Watergate és Tresor kluboknak, de zenélt már a Sydney-i Operaházban is.

Hangzása egyszerre puritán és elegáns, könnyed és dinamikus, stimuláló és meditatív. Stílusára tagadhatatlan hatást gyakorolt a New York-i gyerekkor, családja gyakran kényszerült költözni. Az átmenetiség érzése és az állandó bolyongás sokkja, a nagyvárosi káosz és a hirtelen változás témái mind szerepelnek Levon zenei világában, ahol megfér az urbánus ridegség az eksztatikus naivitással. A Zene Házába Levon Vincent élő műsorával érkezik.

https://levonvincent.bandcamp.com

KASSEM MOSSE

Kassem Mosse szintén a kétezres évek második felében bukkant fel, de ő a különböző zenei irányait már más-más alterego alatt vagy saját nevén Gunnar Wendelként jelentette meg, sőt másokkal (pl. Mix Mup, Beatrice Dillon, Kolorit) is nagy gyakorisággal kollaborál. Persze legfontosabb kiadványait Kassem Mosse-ként jegyzi, deep house-t aktualizáló, továbbfejlesztő korai 12”-ei után a 2014-ben kijött, határokat elmosó Workshop 19 album máig az egyik legjobb anyaga. Négy, a kritikusok által is elismert, teljes hosszúságú szólóalbumán (Workshop 19 – 2014; Disclosure – 2016; Chilazon Gaiden – 2017, Workshop 32 – 2023) úgy fejlesztette tovább egyéni stílusát, hogy miközben lecsupaszította, feltárta annak magját, egyszerre sikerült felmutatnia a meleg, szabadon áramló jazzes és avantgárd jellegzetességeket.

https://kmos.bandcamp.com

Q3A AKA ROUTE 8

Route 8 vagyis Szilvió munkássága 2011 óta helyezi Budapestet az elektronikus zene globális térképére, miután 2013-ban több EP-t is kiadott, Silviót később SoundCloud-oldalán keresztül fedezte fel a Lobster Theremin. Azóta megalapította saját kiadóját This Is Our Time néven, és 2020-ban jelent meg nagysikerű debütáló albuma, a nosztalgikus hangvételű Rewind The Days Of Youth. Most, két Boiler Room fellépéssel a háta mögött, folytatja a zeneírást és kiadását, miközben rendszeresen táncoltat olyan klubokban mint a Club Midi, Rex Club és Corsica Studios. Otthonosan mozog a house, a diszkó (mint DJ Ciderman) és a gyorsabb tánczenék világában is. Techno FPS játékokhoz – így jellemzi Q3A álnevét, amely alatt három lemezt is kiadott, melyek közül kettőt a műfajban nagynevű Delsin gondozásában, olyan művészek páholyába kerülve ezzel mint Sterac, Nthng, Voiski és Vril.

https://q3amusic.bandcamp.com

ISU

Isu évtizedek óta a minőségi techno legelkötelezettebb hazai nagykövete, DJ-ként, kurátorként, szervezőként, lemezboltosként is meghatározó és központi alakja a szcénának. Nevéhez fűződik az Aktrecords, a mindig előremutató Technokunst sorozat, a 20 éve közösségformáló Alkotótábor és a gépzenék érzelemdúsabb oldalát bemutató Lick the Click! széria is. Kitartó és szorgos promóteri munkájának hála Budapest közönsége valós időben élheti át az elektronikus tánczene aktualitását, legyen szó felfedezés előtt álló tehetségekről vagy visszatérő veteránokról. Állandó vendége az Ozora és Daad fesztiváloknak. Biztoskezű szelektor lévén Isu könnyűszerrel épít műsorába elektrót, indusztriált, ambientet, EBM-t és váratlan klasszikusokat, mindig az estének megfelelően. Játéka minden alkalommal táplálék a testnek és léleknek, érzelmekben örök dinamikát diktál. Ezúttal is előremutató és a hangulatot megalapozó szettet várhatunk tőle.

https://www.facebook.com/events/1119158382794684/

more

Mikor?

(Péntek) 7:00 DU - 11:00 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.