Mert olyan uncsi lenne nélkülem - közösségi performansz

18jan.6:30 DU6:30 DUMert olyan uncsi lenne nélkülem - közösségi performansz

Mi ez?

Mert olyan uncsi lenne nélkülem
közösségi performansz

A Jurányiban van a második emeleten egy terem, az ajtajára ez van írva: Mohácsi – Remete. Minden kedden és csütörtökön kinyílik ez az ajtó kicsivel hat előtt. A terem ilyenkor megtelik olyanokkal, akik szenvedélyesen és elkötelezetten rajzolnak, festenek egy hosszú iskolai vagy munkanap után.

2022 szeptemberében ültem először modellt a Jurányi Rajz – és festőiskola diákjai előtt. Megszeppenve figyeltem őket mozdulatlanul, miközben Fischer Balázs és Mohácsi András korrigálta munkáikat. Szép lassan azt képzeltem, hogy egy előadást nézek:
furcsa, számomra nem ismert mozdulatokkal vettek méretet rólam, hunyorogtak, hadonásztak. Közben beszélgettek egymással, kérdezgettek engem. Zene ment a háttérben, egyszer koreográfia szerű mozdulatok, másszor egy-egy párbeszéd, melyekből jobban megismerhettem a szereplőket. Magával ragadott ez a színházi pillanat, melyben hol én, hol ők voltak a főszereplők.

Performanszunkban arra hívjuk a nézőket, hogy kipróbálják milyen modellnek lenni, milyen lehet rajzolni, vagy éppen milyen lehet véleményt mondani az alkotásokról. Mindeközben lehetőség nyílik arra is, hogy egy kicsit megismerjük a mellettünk lévő nézőt, vagy, aki előttünk ül és rajzol.

Koncepció: Szántusz Noémi noya
Korrigál: Fischer Balázs
Rajzolnak: Andó Sára Noémi, Décsi Anna, Egri Borbála, Fazekas Áron, Kamasz József, László Klára, Nagy Helga, Pillis Blanka, Ruskó Sándor, Simon Eszter, Tóth Ildikó
Dramaturg: Bogya Tímea Éva
Látvány: Darvay Botond
Hanganyag: Bogya Tímea Éva, Szántusz Noémi noya

https://www.facebook.com/events/283685771333675/

more

Mikor?

(Csütörtök) 6:30 DU - 6:30 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.