Mesejáró térkép workshop

27jan.(jan. 27)10:00 DE28(jan. 28)2:00 DUMesejáró térkép workshop

Mi ez?

A Mesejáró térkép egy meseterápiás eszköz. Teljesen új világot tár elénk, mely a népmesék ősi tudására épül. Meseország térképével való játék egy csodálatosan egyszerű lehetőség a csapatépítésre, a fantázia és kreativitás fejlesztésére. Ugyanakkor több mint egy játék! A mesei helyszínek projektív felületként is használhatók. A mesék világában barangolva, lehetőségünk nyílik saját belső világunk feltérképezésére, az önismeret elmélyítésére, tudattalan folyamatainak felismerésére. Ez egy olyan vidám, játékos, gyerek-és felnőtt barát rendszer, amely játékosan és varázslatosan hatásos módon segíti a használóját, akár egyéni terápiában, akár csoportos foglalkozásokon. A speciálisan megrajzolt ősiségből származó mesei szimbólumok, helyszínek a lélek számára otthonos teret adnak, és szinte azonnal beindítják a mély belső gyógyító folyamatokat.

Kinek ajánljuk?
A Mesejáró térképpel való munka 3 éves kortól bármely korosztály számára ajánlott. A játék felhasználási területe hihetetlenül széles, a családon belüli dinamikák megismerésétől az iskolai vagy felnőtt csoportokig, és az egyéni terápiás ülésekig. Csoportvezetőként, tanárként, mesemondóként vagy terapeutaként pedig egy olyan segédeszközt ajánl, amit bárhol, bármikor elővehetsz, biztos sikere lesz.

Csoportos munkákban:
Osztályokban, táborokban, tréningeken, csapatépítésben nagyszerű eszköz mely lehetőséget ad a csoportdinamika, csoport aktuális állapotának igen gyors felmérésére. Segítség a beszélgetésindításhoz, az érzékenyítésben, az együttműködés, segítésében. Mesei terében való útkeresés remekül edzi a fantáziát, kreativitást, a kommunikációs készséget. Kiindulópontja vagy kerete lehet alkotó, művészetterápiás, drámapedagógiai és mesemondó alkalmaknak, több alkalmas tevékenységek.

Egyéni konzultáción:
Segíti a diagnosztikus munkát, énerősítő, feszültségoldó. Projekciós felületként segíti az önismeret elmélyülését, az egyéni életúthoz pedig egy hosszútávon ható mesei segítőt ad. Segítségével megtanulhatjuk jobban felismerni aktuális állapotunkat, fejlődésünket, nehézségeinket és a mesék szimbolikus nyelvén kifejezni érzéseinket. Mesei helyszínünkről nyilatkozva képet kaphatunk saját állapotunkról, félelmeinkről és vágyainkról a mesék védett, megtartó terében.

Családban:
Segít megismerni a legkisebbek lelkében játszódó folyamatokat, rápillantani a családi, iskolai dinamikára. „Mi volt az iskolában? „Semmi!” Hangzik el gyakran, de ha a Mesejáró térkép a hétköznapok részévé vélik, rengeteg fontos információt kaphatunk a gyermekünk napi érzéseiről, a közösségben betöltött szerepéről.
Saját énmunkában: A Mesejáró térképpel való munka megtanít ránézni saját egyéni folyamatainkra, életeseményeinkre, aktuális állapotunkra, arra, hogy miként tudunk erőforrásokra lelni. Használói számára a Mesejáró térkép belső iránytűvé is válik, saját egyéni életünk térképévé.

Gyakorlatorientált workshopunkon megmutatjuk neked a kedvenc gyakorlatainkat, játékainkat a mesejáró térképpel. Gyere el, ha szeretnél megismerkedni ezzel a csodás eszközzel, ha bővítenéd az eszköztárad, vagy kíváncsi vagy rá hogyan lehet barangolni a mesék világának térképén.

Hasznodra lehet
-gyors felmérésben
-mesecsoportokban
-önismereti munkában
-csapatépítésben
-fantázia és képzeletfejlesztésben
-osztályokban
-énerősítésben
-alkotó munkában
-tábori programokban…
-ha bármikor előkapható játékot szeretnél a csoportjaidon

Első napon az alapokat és a csoportban vagy egyéni munkában hasznos kérdéssorokat a térkép eredetét, használatát mutatjuk meg, és a térképhez készült mesehős, hajlék és segítő kártyákat.
Második napon a mesebeli helyszínek elmélyítését mutatjuk meg saját tervezésű mesejáró papírjátékainkkal, amiből haza is vihet mindenki egyet, hogy sokszorosíthasd.

Több info:
https://www.mesejaro.com/mesejaro-terkepes-muhely/
Tátrai Vanda alkotó-fejlesztő metamorphoses meseterapeuta és Balázs Péter szobrászművész vezetésével.

A workshop kis létszámú és jelentkezéshez kötött.
Jelentkezés:
https://www.mesejaro.com/regisztracio-mesejaro-terkep/

Kapcsolat:
mesejaro@gmail.com
Tel: 20 514 93 55

Ára:
45 ezer forint/két nap

Helyszín: Budapest Rámpa (Kodály Körönd szomszédságában)
VI: ker. Székely Bertalan 2/c

https://www.facebook.com/events/1028062251879355/

more

Mikor?

27 (Szombat) 10:00 DE - 28 (Vasárnap) 2:00 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.