Mini – Kell a barátság || koncert Török Ádám emlékére

20jan.7:30 DU9:00 DUMini – Kell a barátság || koncert Török Ádám emlékére

Mi ez?

◖Kell a barátság – Török Ádám emlékkoncert◗

Török Ádám 2023. április 18-án, 75 éves korában hunyt el, rá emlékezik ez a koncert, amelyen a zenekar két fontos tagja, nagylemezes korszakának billentyűse, Németh Károly (Mini-tag 1974 és 1983 között) és dobosa, Balogh ’Eugene’ Jenő (Mini-tag 1976 és 1981 között) is színpadon lesz.
A Mini-életmű előtt tisztelgő zenekarban szerepel Kézdy Luca (Santa Diver) hegedűs, aki tagja volt a Mini Acousticnak is, énekese pedig a névrokon Török Viktor (SoulBlaster). A nagy slágerről, a Kell a barátság című dalról koncertcímet választó tribute-formáció a Mini legjobb szerzeményeiből állította össze műsorát, amivel a hazai blues-rock és progresszív rock ősmotorja, a néhai Török Ádám előtt hajtanak fejet.

A legendás Mini együttes úgy döntött, hogy méltó módon kívánja tovább vinni vezéregyénisége, Török Ádám zenei örökségét, ezért a fő dalszerző, Németh Károly irányítása alatt folytatja a koncertezést.

Műsorukban a legnagyobb sikerdalok mellett ritkábban játszott, progresszívebb szerzemények is helyet kapnak, illetve új zenei
anyaggal is bővítik a repertoárt. A zenekar tagjai közül Németh Károly billentyűs-zeneszerzőn kívül már ismerős lehet korábbi korszakokból Balog Szivacs Jenő a doboknál és Paróczai Attila Tacskó basszusgitáron. A gitáros posztját Kosik Kristóf tölti be, a dalok hű tolmácsolásáért pedig Török Viktor énekes felel, aki az elmúlt 30 évben számos blues-rock, prog-rock és funky formáció élén volt hallható. Állandó vendégművészként Kézdy Luca színesíti a produkciót egyedülálló hegedűjátékával.

◗ FELLÉPŐK

Balog „Szivacs” Jenő | dob
Németh Károly | billentyű
Török Viktor | ének
Paróczai Attila | basszusgitár
Kosik Kristóf | gitár
Kézdy Luca | hegedű

=========================

🌏 Helyszín: Magyar Zene Háza, Koncertterem
📅 Időpont: 2024. január 20. (szombat), 19:30 – 21:00.
BŐVEBBEN A PROGRAMRÓL:
https://zenehaza.hu/esemeny/mini-kell-a-baratsag

Teltházas koncerteknél azt javasoljuk, hogy nézzetek körül hivatalos másodlagos jegyértékesítő partnerünk, a TicketSwap felületén. Itt korábban megvásárolt, mégis eladó sorba került jegyeket találhattok korrekt áron, teljes biztonsággal. A Facebookon sajnos gyakran bukkannak fel hamis profilok, amelyek nem létező jegyeket kínálnak az események beszélgetésében. Ezek helyett minden esetben válasszátok a TicketSwapot, ahonnan a vásárolt jegyetek biztosan megérkezik!

https://www.ticketswap.hu/location/magyar-zene-haza/169122

Látogassátok meg a Magyar Zene Háza honlapját az aktuális koncertekért és információkért!

https://www.facebook.com/events/1529336957865347/

more

Mikor?

(Szombat) 7:30 DU - 9:00 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.