Mydros & Maodones (GRE) – Görög bál

18feb.7:30 DU11:00 DUMydros & Maodones (GRE) – Görög bál

Mi ez?

◖Mydros & Maodones (GRE) – Görög bál◗

A görög-magyar tagságú, Magyarországon működő Mydros és a 2016-ban indult görög Maodones egy görög bál keretében ad közös koncertet, tart közös táncházat a Zene Házában – aminek extra különlegessége, hogy a már megszűnt görög zenekar kifejezetten erre a koncertre áll össze ismét! A többezer éves tradíciók, a görög városi zene, a hagyományos népzene, a makedón régió tradicionális zenéje is megszólal ezen a… maradjunk annyiban: nagyon nagy görög bálon!

=========================

◗ Mydros
A Mydros zenekart 2001-ben alapították görög és magyar fiatalok, hogy megoszthassák mindenkivel azt az örömöt, amit a görög zene és tánc ad nekik gyermekkoruk óta. Céljuk, hogy kulturált szórakozási lehetőséget teremtsenek minden korosztálynak táncházaikkal, és ezzel hozzájáruljanak a görög kultúra népszerűsítéséhez. Alapításuk óta közel 1500 alkalommal léptek színpadra. A hazai és külföldi zenei fesztiválokon kívül állandó fellépői görög táncházaknak, vacsoraesteknek, nemzetiségi műsoroknak, görög-magyar lakodalmaknak. Az együttes tíz alkalommal görögországi nyaralást is szervezett közönségének. Eddig két lemezt adtak ki. Hangszerelésük leginkább a görög városi zenének kedvez, de a több mint 400 számot felölelő repertoárjukban kiemelt helyet kap a hagyományos népzene és a mai görög zene is.

◗ TAGOK
Csyef Athina | ének
Virágh Lavínia | ének
Sztavropoulosz Nikolaosz | buzuki, gitár
Smuk Gábor | harmonika
Smuk Tamás | darbuka, tapan, gitár
Fonay Tibor | basszusgitár
György Mihály | dob

◗ Maodones (GRE)
A tradicionális zenét játszó Maodones először 2016-ban lépett fel bálokon, ünnepeken és adott koncerteket. Ám a zenekar tagsága már korábban is hagyományos zenéléssel foglalkozott, más-más formációkban gyűjtött komoly tapasztalatot a négy zenész. A makedón régió dallamvilágát, hangszerelését követve harmonika, klarinét, trombita, davul (kézi dob) szól zenéjükben, amely alapvetően a tradicionális makedón dallamvilág tovább örökítése. Ők is az idősebb zenészgenerációktól tanultak, a tőlük hallott dallamokat keresztezik modernebb hangszerhasználattal, annak érdekében, hogy egyedi, jellegzetes hangszínt vigyenek a már így is gazdag és különleges mozaikot képező makedón népi kultúrába. A zenekar némi szünet után kifejezetten a Zene Háza kérésére áll össze ismét.

◗ TAGOK
Drikoudis Giorgos | harmonika
Mavros Giannis | klarinét
Miskas Ilias | davul
Karvounaris Paschalis | trombita

=========================

◗ HALLGASS BELE!
https://www.youtube.com/watch?v=ShyLlhM9GWs
https://www.youtube.com/watch?v=po2K8oxUii4

=========================

🌏 Helyszín: Magyar Zene Háza, Koncertterem
📅 Időpont: 2024. február 18. (vasárnap), 19:30 – 23:00.
BŐVEBBEN A PROGRAMRÓL:
https://zenehaza.hu/esemeny/mydros-maodones-gre-gorog-bal

Teltházas koncerteknél azt javasoljuk, hogy nézzetek körül hivatalos másodlagos jegyértékesítő partnerünk, a TicketSwap felületén. Itt korábban megvásárolt, mégis eladó sorba került jegyeket találhattok korrekt áron, teljes biztonsággal. A Facebookon sajnos gyakran bukkannak fel hamis profilok, amelyek nem létező jegyeket kínálnak az események beszélgetésében. Ezek helyett minden esetben válasszátok a TicketSwapot, ahonnan a vásárolt jegyetek biztosan megérkezik!

https://www.ticketswap.hu/location/magyar-zene-haza/169122

Látogassátok meg a Magyar Zene Háza honlapját az aktuális koncertekért és információkért!

https://www.facebook.com/events/2192729877603094/

more

Mikor?

(Vasárnap) 7:30 DU - 11:00 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.