Napraforgók vonzásában - Van Gogh remekműveinek titkai

03feb.6:00 DU7:30 DUNapraforgók vonzásában - Van Gogh remekműveinek titkai

Mi ez?

🔖Jegyek: https://varkertbazar.hu/esemenyek/napraforgok-vonzasaban-van-gogh-remekmuveinek-titkai

📍Helyszín: 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2.
Testőrpalota

A napraforgók ugyan azonnal felismerhetők, de dokumentumfilmünk igyekszik nem felszínes maradni, és felderíteni sok-sok kérdésre a választ e művekkel kapcsolatban. Például honnan a témaválasztás? Miért éppen ezen egzotikus, hosszú szárú, aranyló fejű növényeket választotta van Gogh? Mikor érkezett a virág Európába? Hogyan viszonyultak hozzá a van Goghot megelőző festőnemzedékek? Milyen üzenetet hordoznak e sorozat képei? Miben térnek el egymástól? Mire jöttek rá azok a tudósok, akik behatóan tanulmányozták e munkákat? Mindezen kérdések megválaszolásra kerülnek ebben az érdekfeszítő dokumentumfilmben, melynek segítségével bejárjuk Amszterdamot, Tokiót, Philadelphiát, Londont és Münchent is, hogy soha nem látott részleteket villantsunk meg mind az öt munkából.

Mind az öt kép egyedülálló, saját keletkezéstörténettel bír; hiszen ne felejtsük el, a művészettörténet egyik legélettelibb időszakában keletkeztek! Mind az öt festmény olyan veszélyeztetett állapotban van, hogy valószínűleg sosem állítják ki őket így, együtt. Így csak dokumentumfilmünk teremti meg a lehetőséget a virtuális tárlatvezetésre, méghozzá óriás vásznon!

A nézők számára az értelmezések új horizontja tárul fel mind az impresszionista mester magánéletét, mind pályáját tekintve.

Rendezte: David Bickerstaff
Vetítési idő: 89 perc
Korhatár: 12
Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Állítsa össze bérletét! Vásároljon 15 % kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet! A kedvezmény online automatikusan érvényesül a jegyek kosárba helyezés után!

Az autóval érkező látogatóink számára ajánljuk a Várgarázs I. parkolóhelyeit. (1013 Budapest, Apród utca 5-7.)

https://www.facebook.com/events/933281075067333/

more

Mikor?

(Szombat) 6:00 DU - 7:30 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.