Nekünk írták a dalt! Kiállítás Exkluzív #10: Pajor Tamás

19jan.6:15 DU9:00 DUNekünk írták a dalt! Kiállítás Exkluzív #10: Pajor Tamás

Mi ez?

++ Nekünk írták a dalt! Kiállítás Exkluzív ++

Az 1963-as születésű Pajor Tamás a magyar zenei élet egyik emblematikus alakja, aki 18 évesen olvasta el először az Újszövetséget, amely óriási hatással volt rá. Ennek ellenére a szélsőséges deviancia útjára lépett.

1980-ban alapította meg a Neurotic nevű együttest Solymár Árpáddal, Czeller Péterrel (későbbi ETA) Lányi Tamással és Aradi Gáborral. A zenekarból később többen kiváltak, viszont csatlakozott hozzájuk Ruff Tibor, Szlazsánszky Ferenc Borbély József, Szentkirályi György, Hunyadi Károly, Szász Zsuzsa, Szerb Zsófi, Pauer Henrik és Dénes József Dönci is.

Az ősformációt máig korszakalkotónak, a magyar punkzene egyik megteremtőjének tartják, míg az átalakult csapat a magyar új hullám és underground egyik prominenseként vált legendássá. Szövegei műfajteremtő jelentőséggel bírnak – az egyik első magyar rap szám is a nevéhez fűződik. Több dalszövege szállóigévé vált, emellett a hazai slam poetry szcéna is egyik előfutáraként tekint rá és nevéhez számos újítás köthető a kortárs művészetben.

A Neurotic Budapesti Látnok című demóalbuma a nyolcvanas évek egyik hazai kulcslemeze. Róla, a Neuroticról, és a színtérről szóló, Xantus János által rendezett Rocktérítő című 1987-es film készítése közben megtért, majd a Hit Gyülekezetéhez csatlakozott. Ezután Amen nevű zenekarával folytatta a zenélést, és már az 1989-es első albumukkal sikert arattak, megteremtették a magyar elvű keresztény rockzenét és szintén példát mutattak a magyar rap számára is.

Munkássága azóta is töretlen: az Amen, és a saját nevén kiadott dalokkal, valamint a mostanában Prédikátor néven jegyzett szózenékkel.

=========================

Koncert belépő kiállítás megtekintéssel: 5.500 Ft
A belépő magában foglalja a kiállítás megtekintését 18:15-től, valamint 19:30-tól a beszélgetést.
=========================

Megkerülhetetlen szereplője tehát a magyar zenei életnek, aki számos ponton kapcsolódik a Zene Háza magyar poptörténeti kiállításához, a Nekünk írták a dalt! A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig című tárlathoz ebben a beszélgetős sorozatban, amely az időszaki kiállítótérben zajlik.

Minderről, zenekaraikról és az adott időszakról fognak beszélgetni Jávorszky Béla Szilárd rocktörténésszel, a Zene Háza Multimédiás Könyvtár és Klub szakmai munkatársával, a kiállítás társkurátorával. Az exkluzív, időszaki kiállítótérben zajló eseményre erősen limitált számú néző fér be, érdemes sietni a jegyvásárlással.

Az eseményre érvényes jeggyel a kiállítás a 18:15-ös sávtól látogatható, a beszélgetés 19:30-tól kezdődik.

=========================

🌏 Helyszín: Magyar Zene Háza, Időszaki kiállítótér
📅 Időpont: 2023. január 19. 18:15
BŐVEBBEN A PROGRAMRÓL:
https://zenehaza.hu/esemeny/nekunk-irtak-a-dalt-kiallitas-exkluziv-10-pajor-tamas

Teltházas koncerteknél azt javasoljuk, hogy nézzetek körül hivatalos másodlagos jegyértékesítő partnerünk, a TicketSwap felületén. Itt korábban megvásárolt, mégis eladó sorba került jegyeket találhattok korrekt áron, teljes biztonsággal. A Facebookon sajnos gyakran bukkannak fel hamis profilok, amelyek nem létező jegyeket kínálnak az események beszélgetésében. Ezek helyett minden esetben válasszátok a TicketSwapot, ahonnan a vásárolt jegyetek biztosan megérkezik!

https://www.ticketswap.hu/location/magyar-zene-haza/169122

Látogassátok meg a Magyar Zene Háza honlapját az aktuális koncertekért és információkért!

https://www.facebook.com/events/723431679626704/

more

Mikor?

(Péntek) 6:15 DU - 9:00 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.