Novi_sad: Sirens A/V & IIC - International Internal Catastrophes A/V

17feb.8:00 DU8:00 DUNovi_sad: Sirens A/V & IIC - International Internal Catastrophes A/V

Mi ez?

Novi_sad, azaz Thanasis Kaproulias a hangművészet és a helyszínek finom részleteire fókuszáló művész, aki az Ókori Olimpiában él és dolgozik. Műveiben az anyag és a hang, a látható és a láthatatlan közötti kapcsolatot kutatja, megidézve a hangok és az emberi érzékelés közötti viszonyt. Munkái során olyan különleges hangfelvételeket és elemzési módszereket alkalmaz, mint amelyeket a NASA is használ. Zenéit a világ számos pontján ismerték el és mutatták be, és számos neves kiadó – mint a raster, Sedimental, Touch, Staalplaat és a Sub Rosa – gondozza műveit. A Hertz Fesztivál művészeti és általános igazgatójaként is tevékenykedik, és a művészeti és tudományos világ határterületein mozog.

A budapesti Ultrahang Fesztivál hatására kezdett el zenével foglalkozni.

A „Sirens A/V” egy innovatív projekt, ami a hang és a gazdasági adatok találkozásából született. A művészek (Ryoichi Kurokawa és Novi_sad) a tőzsdei összeomlások és gazdasági válságok száraz statisztikáit varázsolják át megelevenedő zenévé, létrehozva olyan kompozíciókat, amelyek a pénzügyi világ hullámzásait hallhatóvá teszik. A projekt keretében öt zenésznek és hangművésznek az volt a feladata, hogy olyan darabokat alkossanak, amelyek a gazdasági adatok hangzását testesítik meg. A számokat különleges hangfelvételek elemzésével dolgozták fel, hogy így új szintre emeljék a zenei élményt.

Az „IIC – International Internal Catastrophes”, azaz a „Nemzetközi Belső Katasztrófák” projekt, melyet Novi_sad és Isaac Niemand hozott létre, arra inspirálja a nézőket, hogy merüljenek el a hang és kép egysége által kínált mély és összetett élményben. Az IIC célja, hogy a nézők szinte érezzék a hangok és vizuális elemek által létrehozott feszültséget és dinamikát.

https://www.facebook.com/events/1785450541889821/

more

Mikor?

(Szombat) 8:00 DU - 8:00 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.