Oláh Kálmán Septet

27jan.7:30 DU9:30 DUOláh Kálmán Septet

Mi ez?

Oláh Kálmán rendkívül sokoldalú jazz-zongorista, zeneszerző, hangszerelő és tanár, a kortárs magyar jazz kiemelkedő alakja, aki mesterien ötvözi a jazz, a népzene és a kortárs klasszikus zene elemeit. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa, ahol zongorát és zeneszerzést tanít. Az Oláh Kálmán Septet stílusára leginkább a contemporary jazz elnevezés illik, amelyben nagymértékben dominál a 20. századi kompozíciós zene, elsősorban a bartóki hangzásvilág.

Az Oláh Kálmán Septet hangzása – a kreatív, spontán ötletekben gazdag játékstílus mellett – a jól megformált, több részből álló, helyenként klasszikus zenei formákra megálmodott kompozíciókra épül. A zenekar kiváló szólistái (Bacsó Kristóf – tenorszaxofon / fuvola, Borbély Mihály – klarinét / basszusklarinét / tárogató, Oláh Kálmán jr. – szopránszaxofon / altszaxofon, Schreck Ferenc – harsona / baritonkürt), valamint a ritmusszekció (Barcza Horváth József – nagybőgő, Balázs Elemér – dob) rendkívül kreatív, helyenként kollektív improvizációi és a különleges, modern kompozíciók együttesen újszerű, igazi 21. századi kamarazenét eredményeznek.

A zenekar repertoárja többféle stílusú projektekből tevődik össze. Oláh Kálmán ma már közismert jazzkompozíciói mellett szerepelnek benne Bartók és Kodály gyűjtötte magyar népdal ihletésű darabok, Thelonius Monk témáinak egészen újszerű megfogalmazásai, Gábor S. Pál népszerű dalainak friss, instrumentális újraértelmezései – a The Gabor S. Pal Songbook, valamint Oláh Kálmán nagyobb terjedelmű szimfonikus műveinek kamarazenekari verziói, mint például a Chamber Concerto for Septet, vagy a Müpa 15. jubileumának alkalmából született Sketches of Pangea, melynek új, septetre átdolgozott változatát először a Magyar Zene Házában hallhatja a közönség.

A koncert előtt Oláh Krisztián jazz-zongorista beszélget röviden Oláh Kálmánnal.

=========================

🌏 Helyszín: Magyar Zene Háza, Koncertterem
📅 Időpont: 2024. január 27. 19:30
BŐVEBBEN A PROGRAMRÓL:
https://zenehaza.hu/esemeny/olah-kalman-septet

Teltházas koncerteknél azt javasoljuk, hogy nézzetek körül hivatalos másodlagos jegyértékesítő partnerünk, a TicketSwap felületén. Itt korábban megvásárolt, mégis eladó sorba került jegyeket találhattok korrekt áron, teljes biztonsággal. A Facebookon sajnos gyakran bukkannak fel hamis profilok, amelyek nem létező jegyeket kínálnak az események beszélgetésében. Ezek helyett minden esetben válasszátok a TicketSwapot, ahonnan a vásárolt jegyetek biztosan megérkezik!

https://www.ticketswap.hu/location/magyar-zene-haza/169122

Látogassátok meg a Magyar Zene Háza honlapját az aktuális koncertekért és információkért!

https://www.facebook.com/events/729036965718610/

more

Mikor?

(Szombat) 7:30 DU - 9:30 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.