PoiL Ueda (JPN / FRA)

29sep7:30 DU9:00 DUPoiL Ueda (JPN / FRA)

Mi ez?

++ Japán tradicionális ének és francia progjazz találkozása ++

Az év egyik legvalószínűtlenebb, és egyben legjobb kollaborációja élőben a Zene Házában! A francia brutál progresszív jazzrockos PoiL zenekar és japán tradicionális énekesnő, a középkori dalhagyományok perfekt interpretálója, Junko Ueda egy eszmétlenül agyrobbantó közös lemezt adott ki sajátos világaik egyesítésével 2023-ban, amely komoly sikert aratott, és a pazar zenei élmény a Zene Házában élőben is átélhető ezen az estén.

=========================

A 2005-ben alakult PoiL egy jónevű francia avantgárd jazz, brutál-progresszív rockzenekar, amelynek a 2014-es Brossaklitt és a 2019-es Sus című sokrétű avant-prog albumai szép nemzetközi sikert arattak.

Junko Ueda, a japán középkori epikus történetmesélés egyik kiemelkedő alakja, aki a satsuma biwa nevű lantszerű, pengetős ősi hangszeren kíséri magát, és akinek meleg és mély hangja megidézi a földi energiákat.

A két alkotó és művészi világ váratlan találkozása a 2023-as PoiL / Ueda című, olykor szépen hullámzó, olykor kozmikus őrületet idéző lemez. Az anyag szétrobbantja a rock és a tradicionális zenék határait, és a két univerzum tökéletes ozmózisban fonódik össze, majd halad tovább egy irányba.

Buddhista shômyô kántálás, amelyet a szerzetesek a gonosz szellemek elűzésére gyakorolnak. Tengeri csata ősi klánok súlyos hanyatlásával. Junko történetei szabadon szörfölnek a PoiL viharos hullámain – ez a pimaszul, de könyörtelenül lüktető zene élőben is letaglózó erejű lesz!

=========================

🌏 Helyszín: Magyar Zene Háza, Koncertterem
📅 Időpont: 2023. szeptember 29. 19:30
BŐVEBBEN A PROGRAMRÓL:
https://zenehaza.hu/esemeny/poil-ueda-jpn-fra

Teltházas koncerteknél azt javasoljuk, hogy nézzetek körül hivatalos másodlagos jegyértékesítő partnerünk, a TicketSwap felületén. Itt korábban megvásárolt, mégis eladó sorba került jegyeket találhattok korrekt áron, teljes biztonsággal. A Facebookon sajnos gyakran bukkannak fel hamis profilok, amelyek nem létező jegyeket kínálnak az események beszélgetésében. Ezek helyett minden esetben válasszátok a TicketSwapot, ahonnan a vásárolt jegyetek biztosan megérkezik!

https://www.ticketswap.hu/location/magyar-zene-haza/169122

Látogassátok meg a Magyar Zene Háza honlapját az aktuális koncertekért és információkért!

https://www.facebook.com/events/265660445939741/

more

Mikor?

(Péntek) 7:30 DU - 9:00 DU

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.