Rendhagyó tárlatvezetés a Jáky-gyűjteményben - Juhász Anna irodalmárral, Balla Eszter színművésszel

24feb.4:00 DU4:00 DURendhagyó tárlatvezetés a Jáky-gyűjteményben - Juhász Anna irodalmárral, Balla Eszter színművésszel

Mi ez?

🔖Jegyek: https://varkertbazar.jegy.hu/program/vagyok-aki-vagyok-rendhagyo-tarlatvezetes-a-jaky-gyujtemenyben-juhasz-anna-irodalmarral-es-ball-156116

📍Helyszín: YBL 6 Művészeti Tér, 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 6.

„Azt kérdezed, ki vagyok, micsoda kis lélek vagyok” – kérdezi Madár című verse első soraiban a XX. századi magyar irodalom egyik kulcsfigurája, Szabó Magda.

Vagyok, aki vagyok – mondja a Jáky-gyűjteményt bemutató kiállítás címe, de vajon ez az én miként lép elő egy festmény és vers mögül? Hány „én” van a zajos és sokszor reménytelen történetű XX. századi sorsban, s mit mesél a generációk történetéről egy-egy festmény vagy vers? Milyen háttere van a háború utáni magyar festészetnek és hogyan kapcsolódik egy-egy kép témája az irodalomhoz, a költőkhöz? Mit üzen Nagy László, Nemes Nagy Ágnes, Pilinszky János sokszor metszően őszinte, szikár, dühös vagy csenddel teli szava a kiállításon látható képek festőinek? Vajda Lajos, Gyarmathy Tihamér, Anna Margit, vagy épp Kondor Béla, Barcsay Jenő, Tóth Menyhért képei elevenednek meg az irodalmi tárlatvezetésen a kapcsolódó versek, naplók, szövegek által, hogy megértsük a művészet időntúliságát, ahogy a költő mondja: „Vagyok az élő suhanás, vagyok az élő zuhanás.”

A tárlatvezetést Juhász Anna irodalmár és Balla Eszter színművész tartja.

https://www.facebook.com/events/647904737321512/

more

Mikor?

(Szombat) 4:00 DU - 4:00 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.