Sőregi Anna koncertje

08feb.7:00 DU8:30 DUSőregi Anna koncertje

Mi ez?

◖Egyedülálló népzenei koncert Sőregi Anna és zenésztársai jóvoltából◗

A vajdasági származású Junior Príma-díjas Sőregi Anna első szólólemeze Széki versek címmel jelent meg 2022-ben Kelemen László szerkesztésében. A koncerten Sőregi Anna többek között a lemez zenei anyagát mutatja be zenész barátaival, akik mindannyian anyanyelvi szinten képesek tolmácsolni a széki muzsikát, továbbá felcsendülnek még vend és zalai dallamok is furulyakísérettel Vikár Béla gyűjtéseiből.

◖FELLÉPŐK◗
ének | Sőregi Anna
hegedű | Gombai Tamás
hegedű | Halmos Attila
kontra | Árendás Péter
furulyák | Juhász Zoltán
cselló, kisbőgő | Havasréti Pál

◖Hallgass bele | https://open.spotify.com/album/6QobLAUV2T5zVQJBf7YKu8

=========================

Sőregi Anna a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népi ének-népzeneelmélet szakán végzett 2022-ben. A Bajkó zenekar élén dalol és a Fölszállott a páva népzenei műsorában több körben feltűnt népszerűsítve az ének-furulya felállást. Első szólólemeze Széki versek címmel jelent meg Kelemen László szerkesztésében. A lemez azt a feladatot tűzte ki céljául, hogy minél több arcát megmutassa az eddig fellelhető széki gyűjtések vokális anyagának. A cím nem csupán az egyes dallamok versszakaira utal, hanem a 19. századi költők verseinek nagyfokú folklorizálódására is, mely bár a magyar nyelvterület nagy részén megfigyelhető, a széki népzenében különösen erőteljesen van jelen. Anna jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Magyar és összehasonlító folklorisztika szakának doktorandusz hallgatója.

=========================

🌏 Helyszín: Magyar Zene Háza, Előadóterem
📅 Időpont: 2024. február 8. (csütörtök), 19:00 – 20:30.
BŐVEBBEN A PROGRAMRÓL:
https://zenehaza.hu/esemeny/soregi-anna

Teltházas koncerteknél azt javasoljuk, hogy nézzetek körül hivatalos másodlagos jegyértékesítő partnerünk, a TicketSwap felületén. Itt korábban megvásárolt, mégis eladó sorba került jegyeket találhattok korrekt áron, teljes biztonsággal. A Facebookon sajnos gyakran bukkannak fel hamis profilok, amelyek nem létező jegyeket kínálnak az események beszélgetésében. Ezek helyett minden esetben válasszátok a TicketSwapot, ahonnan a vásárolt jegyetek biztosan megérkezik!

https://www.ticketswap.hu/location/magyar-zene-haza/169122

Látogassátok meg a Magyar Zene Háza honlapját az aktuális koncertekért és információkért!

https://www.facebook.com/events/1078395480192817/

more

Mikor?

(Csütörtök) 7:00 DU - 8:30 DU

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.