Star Wars plakátkiállítás

08feb.5:30 DU5:30 DUStar Wars plakátkiállítás

Mi ez?

A Star Wars vizuális és mitikus szimbólumai – kiállítás

Simon Zoltán az egyetlen magyarországi hivatalos Star Wars-művész.
Az általa tervezett poszterek a Lucasfilm engedélyével kerülnek nemzetközi forgalomba, limitált kiadású képekként.

2007-ben, a Star Wars 30. évfordulójára tervezte meg eddigi legismertebb poszterét, mely az akkori hat film főbb karaktereit ábrázolta egyetlen nagyméretű plakáton. Ez alapján készült el a világ legnagyobb LEGO-mozaikja Londonban 2010-ben: önkéntesek 384 000 LEGO-kockából rakták ki a képet közel 100 négyzetméteres méretben. A poszter a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.

A Lucasfilm eddig kétszer válogatta be a legfontosabb nemzetközi rendezvénye, a Celebration hivatalos, meghívott művészei közé, ahol egy-egy új poszterrel mutatkozott be. Ezeken kívül eddig 9 limitált kiadású posztere jelent meg az amerikai forgalmazójánál, és jelenleg is új képeken dolgozik.
Mostani kiállításán az eddigi összes hivatalos posztere látható lesz. A kiállítás további érdekessége, hogy Zoltán saját munkáin túl hat külföldi művész barátja által készített – a Lucasfilm által hivatalossá tett – poszterek is láthatóak lesznek, AMIKET ITTHON MÉG SOHA NEM ÁLLÍTOTTAK KI!

A megnyitón egy rendkívül érdekes bemutatóelőadás is lesz a Csillagok háborúja képi szimbólumairól. Itt megismerkedhetünk azokkal a mitikus vizuális elemekkel, amik nagyban hozzájárultak a saga egyedülálló sikeréhez.
Zoltán rendszeresen tart előadásokat a Csillagok háborúja vizuális és mitikus szimbólumairól, de nem állandóan a Star Wars jár a fejében. Az ELTE-n szerzett doktori fokozatot biológiából, és amikor épp nem a Csillagok háborújával foglalkozik, kutatás-fejlesztési szakértőként dolgozik. Partnerei között nemzetközi tanácsadócég és egyetemi kutatócsoport is van.

A megnyitó időpontja: 2024. február 8., 17:30

A tárlat megtekinthető a Csili Könyvtár előterében 2024. március 21-ig.

Szervező: Bánki Andrea (banki.andrea@csili.hu)

Helyszín: Csili Könyvtár (Nagy Győry István utca 4-6.)

Belépés: ingyenes

🌐 Bővebb információ: www.csili.hu

💻 További tartalmakért és érdekességekért kövess minket Facebookon és Instagramon!

#csilimuvelodesikozpont #csilimk #xxkerulet #pesterzsebet
#konyvtar #csilikonyvtar #starwars #plakát #plakátkiallítas

https://www.facebook.com/events/383246430890849/

more

Mikor?

(Csütörtök) 5:30 DU - 5:30 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.