Swamp Creatures, Grand Sun (PT) // A38 Hajó

12jan.8:00 DU8:00 DUSwamp Creatures, Grand Sun (PT) // A38 Hajó

Mi ez?

Jegyek: https://bit.ly/47iS2YE

A Swamp Creatures zenéje igazi mocsárrock: egy pszichedelikus süppedéssel megidézi a kraut és desert rock klasszikus motívumait, miközben népzenei és elektronikus zenei elemekkel kíséri a lápban merítkezést. Számaik többsége egy alternatív univerzum mocsarában játszódik, az alászálló történeteket pedig a szövegek és grafikák fülledt egyvelege meséli el az interdimenzionális szubjektumnak.

Az együttes két kislemeze után – Insights (2018) és Sequence (2021) – első nagylemezük 2023 áprilisában jelent meg Lidércfényes címmel, Weil András produceri közreműködésével. A zenekar fennállása óta aktívan koncertezik és számos fővárosi helyszínt és vidéki várost megjárt – játszottak többek között a Kuplung, Dürer Kert, Toldi, A38 színpadán. A klubkoncerteken kívül jellemzően kisebb fesztiválok állandó fellépői, az elmúlt években a Fekete Zaj és Kolorádó fesztiválon, illetve a Művészetek Völgyében is a mocsárba csábítottak.

Az alapítás évében (2017) a Keret blog tehetségkutatóján, a Kikeltetőn a döntőig jutottak, majd az NKA Hangfoglaló Induló előadói programján vettek részt. Játszottak előzenekarként a Vágtázó Halottkémek jubileumi születésnapi koncertjén, és többek között DLRM és a Third Planet lemezbemutatóin.

https://www.instagram.com/theswampcreatures
https://youtu.be/3mTkh47QdZo?si=DsqHU8CLxLl2n446
https://open.spotify.com/artist/3MtS4W0f3aTw5zzytSEliF?si=i1MEaTnnR_qFPRm8HD-K2Q

Grand Sun

Az európai nyugati parton lezajlott hatalmas kreatív robbanás következményeként 2016-ban Lisszabonban megjelent a Grand Sun, amely az indie rock projektek új hullámának olvasztótégelye egyrészt a nemzetközi kortárs produkcióval összhangban, másrészt saját portugál gyökereihez kötődik. Ez a művészi szinergia vezette a bandát az „Apolo” (Single, Xita Records, 2016) és a The Plastic People of the Universe (EP, Aunt Sally Records, 2018) debütálásához – olyan pszichedelikus poplemezekkel, amelyek az együttes első hatásait tükrözik.

https://www.facebook.com/events/1069717107809724/

more

Mikor?

(Péntek) 8:00 DU - 8:00 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.