Szabó Magda: ABIGÉL / musical // Premier a Magyar Kultúra Napján

22jan.7:00 DU10:00 DUSzabó Magda: ABIGÉL / musical // Premier a Magyar Kultúra Napján

Mi ez?

Az Operett Színház után Szabó Magda városában is bemutatásra kerül az Kocsák-Somogyi-Miklós: ABIGÉL c. musicalje az oDEon-ZeneTheatrum előadásában.
A musical új aspektusból közelít a csodálatos szívet melengető, sírós-nevetős történethez. Az egész Gina, a tizenéves gimnazista lány egy drámai pillanatban történő visszaemlékezése, életének egy meghatározó korszakának újraélése. A fordulatos regény lehetőséget ad egy eddig nem látott színpadi adaptációra!

Részletek, további előadás időpontok, szereposztás: hamarosan!
Jegyigénylés/érdeklődés: odeon@zenetheatrum.hu

Sok szeretettel várjuk iskolai csoportok jelentkezését is, részükre csoportos jegyet biztosítunk.
Kísérő pedagógusoknak az előadás ingyenes.

Nem árulunk el titkot, ha kimondjuk, hogy a mai fiatalok vajmi keveset olvasnak. Ez a darab hidat képez. És biztos felkelti az érdeklődést a fiatalokban, ha megnézik a musicalt, hogy elolvassák a regényt vagy Szabó Magda más műveit, és megnézzék az Abigél című filmet is.

Szabó Magda így ajánlotta nekünk fiatal hősnőjét:
„1943-ban Gina elbúcsúzik otthonától és azoktól, akiket szeret, mert az apja beadja a híres árkodi intézetbe. A kis gimnazistát a rideg világ, a szokatlan kegyetlen törvények lázadásra késztetik. Ám megtud valamit, ami maradásra bírja, önként vállalja a rabságot… Hogyan igazodik el a kis tizenéves lány ebben a felnőtt-titkoktól terhes világban? Vajon hihet-e a naiv diáklegendákban, amelyet a kertben álló, korsós leányt formázó szobor alakja köré fon a lányok képzelete? Írjon talán ő is levelet Abigélnek, aki mindig segít a bajbajutottakon…”

Az előadást angol nyelvű felirattal játsszuk.

https://www.facebook.com/events/838708254924858/

more

Mikor?

(Hétfő) 7:00 DU - 10:00 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.