Szerelem első vérig (1986) || Rockfilmklub #16 – Moderátor: Jávorszky Béla Szilárd

27feb.7:00 DU8:30 DUSzerelem első vérig (1986) || Rockfilmklub #16 – Moderátor: Jávorszky Béla Szilárd

Mi ez?

◖ Rockfilmklub #16 – Moderátor: Jávorszky Béla Szilárd ◗

Vérbeli tinédzserfilm, a Szerelem trilógia első része, melyben Dés László főcímdalát Demjén Ferenc énekli. Főszerepben a korszak két nagy tinisztárja, Beri Ary és Gombóc, azaz Berencsi Attila és Czakó Ildikó, akik itt a szegedi iparművészeti középiskola érettségire készülő diákjait alakítják.

A festőnek készülő, egy kollégiumi zenekarban szaxofonozó Füge (Berencsi Attila) látszólag mindenütt otthon van, valójában azonban ugyanolyan felületes kapcsolat fűzi a szüleihez, mint a haverjaihoz vagy a szaxofonjához. Aztán egyik nap beleszeret a régésznek készülő osztálytársába, Ágotába (Czakó Ildikó), akinek azonban hamarosan felbukkan az életében a régi szerelme. Füge pedig úgy érzi, vége a világnak…

=========================

A kortárs magyar film és a (rock)zene gyakorlatilag a hatvanas évek vége óta érintkezik egymással. Hol intenzívebben, hol lazábban, de lényegében elválaszthatatlanul.

A Magyar Zene Háza Rockfilmklubja ötödik évadjában négy olyan alkotást – Szerelem első vérig (1986, rendező: Dobray György, Horváth Péter) Az oroszlán ugrani készül (1969, rendező: Révész György), Swing (2014, rendező: Fazekas Csaba), Sose halunk meg (1993, rendező: Koltai Róbert) – mutat be, melyek a maguk korában meghatározó jelentőséggel bírtak a hazai populáris zenekultúrában.

A vetítések előtt Jávorszky Béla Szilárd mesél röviden e művek születéséről és poptörténeti jelentőségérél, utána pedig annak apropóján egy-egy filmesztéta vendéggel beszélget a vonatkozó hazai és nemzetközi trendekről.

=========================

🌏 Helyszín: Magyar Zene Háza, Multimédiás Könyvtár & Klub
📅 Időpont: 2024. február 27. 19:00
BŐVEBBEN A PROGRAMRÓL:
https://zenehaza.hu/esemeny/szerelem-elso-verig-1986

Teltházas koncerteknél azt javasoljuk, hogy nézzetek körül hivatalos másodlagos jegyértékesítő partnerünk, a TicketSwap felületén. Itt korábban megvásárolt, mégis eladó sorba került jegyeket találhattok korrekt áron, teljes biztonsággal. A Facebookon sajnos gyakran bukkannak fel hamis profilok, amelyek nem létező jegyeket kínálnak az események beszélgetésében. Ezek helyett minden esetben válasszátok a TicketSwapot, ahonnan a vásárolt jegyetek biztosan megérkezik!

https://www.ticketswap.hu/location/magyar-zene-haza/169122

Látogassátok meg a Magyar Zene Háza honlapját az aktuális koncertekért és információkért!

https://www.facebook.com/events/194470120416402/

more

Mikor?

(Kedd) 7:00 DU - 8:30 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.