Szörényi Levente

18jan.7:30 DU9:00 DUSzörényi Levente

Mi ez?

Szörényi Levente és Jávorszky Béla Szilárd beszélget a művész életpályájáról, élő zenei kísérettel a MIEZ Miskolci Illés Emlékzenekar közreműködésével.

=========================

Az 1945-ös születésű Szörényi Levente Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, gitáros, énekes, szövegíró. Túlzás nélkül állítható, hogy a magyar pop-rockzene egyik alapító atyja, és egyik legmeghatározóbb alakja.

A Mediterrán és a Balassa együttesekben zenélt, 1962-ben a Kőszegi Imre-Bajtala János-Szörényiék felállású zenekarral megnyerte az iskolai Ki mit tud?-ot, ehhez a formációhoz később Ráduly Mihály szaxofonos is csatlakozott. 1965 januárjában tagja lett az Illésnek, amellyel megteremtették a Kárpát-medencei ihletésű, magyar nyelvű beatzenét.

A hetvenes-nyolcvanas években a szintén megkerülhetetlen Fonográf zenekar vezetője és frontembere volt, de remek szólólemezei is jelentek meg, majd rockoperákat jegyzett zeneszerzőként. Több tucat sikeralbum, filmzene és színpadi darab, többek közt az 1983-as István, a király című rockopera zeneszerzője. Számos könyv írója, régészeti kutatásokat végez a pilisi Holdvilág-árokban, valamint szőlész-borászként is elismert.

=========================

🌏 Helyszín: Magyar Zene Háza, Koncertterem
📅 Időpont: 2024. január 18. 19:30
BŐVEBBEN A PROGRAMRÓL:
https://zenehaza.hu/esemeny/szorenyi-levente

Teltházas koncerteknél azt javasoljuk, hogy nézzetek körül hivatalos másodlagos jegyértékesítő partnerünk, a TicketSwap felületén. Itt korábban megvásárolt, mégis eladó sorba került jegyeket találhattok korrekt áron, teljes biztonsággal. A Facebookon sajnos gyakran bukkannak fel hamis profilok, amelyek nem létező jegyeket kínálnak az események beszélgetésében. Ezek helyett minden esetben válasszátok a TicketSwapot, ahonnan a vásárolt jegyetek biztosan megérkezik!

https://www.ticketswap.hu/location/magyar-zene-haza/169122

Látogassátok meg a Magyar Zene Háza honlapját az aktuális koncertekért és információkért!

https://www.facebook.com/events/696655475853891/

more

Mikor?

(Csütörtök) 7:30 DU - 9:00 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.