TELTHÁZ || Soharóza - Halas Dóra - Nagy Fruzsina: Tabu kollekció

02feb.8:00 DU9:30 DUTELTHÁZ || Soharóza - Halas Dóra - Nagy Fruzsina: Tabu kollekció

Mi ez?

A jegyek mindkét előadásra elfogytak!
——————————————

5 év után újra a Trafóban!

Február 2.: https://bit.ly/48hT3l3
Február 3.: https://bit.ly/474XQop

Test, szex, betegség, vér, halál, gender-kérdés, horrormondókák gyerekeknek. Főszerepben a kényes témák és a külső-belső tabuk ihlette extravagáns ruhaköltemények. A Tabu kollekció a legendás PESTIESTI kosztümmágusának és a Soharóza vezetőjének közös vizuális és hangzó ínyencsége. Nagy Fruzsina jelmeztervező és Halas Dóra karnagy szakmáik ötvözéséből születő látványos divatkoncertje olyan játékos világképet rajzol elénk, melyben az izgalmas és titkon mindenkit foglalkoztató tabutémák vonulnak fel a mindennapok frusztrációinak kifutóján. Hogy végre egyszer farkasszemet nézhessünk velük…

A Soharóza 25 kórustagjával közösen teremtett Tabu kollekció szókimondó világának szereplői az intimitás tradícióit felrúgó kérdéseket sajátos humorral kezelik: halálrevüket rendeznek, tisztelik a termékenységet, az őserőt, vagy akár a harciasságot szimbolizáló menstruációs vért, és bátran néznek szembe testi és lelki betegségekkel. A kifutót idéző színpadon a folyamatosan változó emberi test, a nemi szerepek, a szexualitás, az ösztön és a gyermeki félelem különböző extrém jelmezek ihletforrásaivá lesznek. Egy-egy „hangszerruha” pedig absztrakt zsánerképeket idéz meg a Kiss Ákos médiaművész és Bartha Márk sound designer által megálmodott vizuális effektek és elektronikus hanghatások sajátos kompozíciójában.

Az éneklő modelleknek – többek közt 3D-nyomtatással és ledvilágítással – tervezett, közel száz egyedi jelmezt és kelléket fényvetítések emelik ki a térből. A mind zenei, mind vizuális határok feszegetésével kísérletező, szándékoltan provokatívnak ható műfaji kombináció különleges és újító lehetőségeket rejt magában.

Koncepció: NAGY Fruzsina, HALAS Dóra, Soharóza
Előadók, a Soharóza kórustagjai: ASBÓTH Szaffi, BIKSZ Judit, BIRTALAN Ilona Liliána, ECKHARDT Fanni, ELEK Judit Sára, EÖRSI Sarolta, GÖTTINGER Klára, JANKÓ Dániel, LOKODY Ákos, LOVÁSZ Ákos, MAJKUT Sarolta, NAGY Lilla, NAGY Zsófia, PERÉNYI Luca, REMES Zsófia, SEBŐK Anna , SIMON Júlia, SIPOS András, SOMOGYI László, SZALONTAI Bálint, SZILVAY Máté, TAMÁSI Borbála, TÁRNOKI Tamás, TOSSENBERGER Tamás, ZÁMOLYI Eszter

Zenei vezető, zeneszerző: HALAS Dóra
Jelmeztervező: NAGY Fruzsina
Látvány: KISS Ákos
Elektronika: BARTHA Márk
Koreográfia: DUDA Éva
Koreográfus asszisztens: BERNÁTH Bernadett
Fotó, grafika: NAGY Gergő
Hangosítás: REMBECZKI János
Mikroport: TÖRÖK Dávid
Jelmezasszisztensek: Teresa SONNLEITNER, MAGYAR Réka, SIMON Dorottya
Produkciós menedzser: TOSSENBERGER Tamás
Hangképzés: SZEGHŐ Borbála
Rendezőasszisztens: SZOKOL Jutka
Rendező: NAGY Fruzsina, HALAS Dóra
Külön köszönet: RADNAI Annamária, CSERNE Klára, KEMÉNY Zsófi

A 2008-ban alakult, számos helyszínspecifikus zenei előadást létrehozó Soharóza az emberi hang, a nyelv, a ritmus és komponált zeneművek felhasználásával kísérletezik új formákat és hangokat keresve. Közösségileg szerzik saját zenéjüket és hangszerelnek újra korábban megkomponált műveket. Felléptek már barlangban és erőműben, törökfürdőben és színházi előadásokon, bérház udvarán és nemzetközi kórusversenyen is. A Trafóban legutóbb a Bélaműhellyel közös Karmesterjátékban láthattuk őket.

A Tabu kollekció jelmeztervezője, Nagy Fruzsina pályafutását alternatív színházi produkciókban kezdte, a Trafóban több önálló előadással is bemutatkozott: Álmok a szekrényből, Recycle, PESTIESTI, Syd… Dolgozott többek között Bodó Viktor, Ascher Tamás, Alföldi Róbert, Schilling Árpád és Máté Gábor rendezőkkel. A hazai szcéna mellett pedig tervezett több különböző európai színház (Bécs, Graz, Zürich, Köln, Basel) nemzetközi produkciói számára is. Az emberi test és a világ viszonya minden aspektusból érdekli, legyen szó jelmezről, maszkról, sminkről, divatról vagy látványról. A Pécsi Országos Színházi Találkozón 2009-ben és 2013-ban elnyerte „A legjobb jelmez és maszk díját”, valamint közreműködött több, a „Színikritikusok díjával” is kitüntetett előadásban is.

https://www.facebook.com/events/1110344887012560/?event_time_id=1110344890345893

more

Mikor?

(Péntek) 8:00 DU - 9:30 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.