Tokió művészete

30jan.6:00 DU7:30 DUTokió művészete

Mi ez?

🔖Jegyek: https://varkertbazar.hu/esemenyek/tokio-muveszete

📍Helyszín: 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2.
Testőrpalota

Az oxfordi Ashmolean múzeum jelentékeny időszaki tárlata adta az ötletet, hogy a Tokió művészete című Exhibition on Screen epizódban bemutassuk a 400 éves Tokió hihetetlenül gazdag kultúráját: Hokuszai és Hiroshige finom fametszeteitől kezdve a pop art stílusú plakátokon, a kortárs fotóművészeten, a mangán, a filmművészeten át egészen a napjainkban, az utcán készülő műalkotásokig.

A dokumentumfilm dobbantóként használta a kiállítást Tokióba repítésünkhöz, ahol felfedezhetjük magunknak a város pezsgő művészeti életét. A megkapóan illusztrált, gazdagon adatolt mozgókép egy olyan metropoliszról készült, mely 400 éves történelme során folyamatosan pusztult-újjáépült, ezáltal a Föld egyik legélettelibb, legizgalmasabb városává vált.

„Tapasztalatom azt mondatja velem, hogy Japán mást gondol a művészetről, másként értelmezi azt, mint mi, jellemzően Nyugat-Európában. A művészi érzék és igény az élet megannyi apró mozzanatában megnyilvánul: ahogy ételeiket készítik, ahogy kertjüket alakítják, ahogy öltözködnek… Jóval szélesebb körben értelmezik, mindenre kiterjesztik a „művészet” fogalmát.” /DAVID BICKERSTAFF/

angol dokumentumfilm, 90 perc, 2023
rendező: David Bickerstaff
Forgalmazó: Pannonia Entertainment
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott

https://www.facebook.com/events/1389310608610141/

more

Mikor?

(Kedd) 6:00 DU - 7:30 DU(GMT+01:00)

Hol?

Login required to see the information Login

Comments are closed.